Olly Murs ja Rihanna brittilistojen huipulla

X Factorista tähteyteen singahtanut poppari löi aikoinaan Popstarsissa luodun tyttöryhmän. Rihannalle Unapologeticin ykköstila oli kolmas putkeen.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Syco.

Olly Mursin mainio tahti brittilistoilla jatkui Troublemakerin paalupaikalla. Siitä tuli miehen neljäs ykkönen ja kappaleelle kiinnitetty Flo Rida sai jo viidennen. Suomesta käsin tarkasteltuna Mursin suurin hitti on epäilemättä viimevuotinen Heart Skips a Beat. Flo Ridasta taas on tulossa eräs 2010-luvun menestyneimpiä artisteja maailmanlaajuisesti.

Murs ja Flo Rida jättivät taaksensa Girls Aloudin odotetun Something New -paluusinglen. Lähes koko kymmenvuotisen uransa ajan Xenomanian palveluista nauttineen ryhmän edellisestä listavisiitistä on pitkälti yli kolme vuotta. Heillä on neljä ykköstä ja nyt peräti viisi kakkosta.

Alicia Keysillä ei ole vielä yhtään ykkössingleä brittilistoilta, mutta hyvä top ten -saldo, sillä viidentenä debytoiva Girl on Fire on jo hänen yhdeksäs top ten -sinkkunsa. Korkeimmalle on yltänyt Jay-Z -duetto Empire State of Mind (#2, 2009).

Christina Perrin A Thousand Yearsin saldoon on todennäköisesti lisätty Twilight-leffan soundtrackilla kuultavan Part 2:n myynti – muuten ei voi selittää sen nousua jo 13:nneksi. Rudimentalin Feel the Love (#1, 2012) oli kesän suurimpia brittihittejä ja nyt Not Giving In sijoittui 14:nneksi. Molemmilla kappaleilla laulaa John Newman ja uutuudella lisäksi Too Close -kappaleesta valtavan hitin saanut Alex Clare.

AC/DC:n katalogi ilmestyi viimein iTunesiin ja Back in Black debytoi 27:ntenä. Siis todellakin debytoi, sillä sitä ei ole aiemmin nähty brittilistalla. AC/DC:llä ei ole hämmästyttävästi yhtään top ten -singleä, nyt 40:ntenä piipahtava Highway to Hell (1979) ylsi liveversiona 14:nneksi vuonna 1992.

Rihannan uuden albumin potentiaalisimpia lohkaisuja on David Guettan avustama Right Now, joka näyttäytyy 36:ntenä.

Britannian singlet viikolla 48, Top 20
1. (-) Olly Murs featuring Flo Rida – Troublemaker
2. (-) Girls Aloud – Something New
3. (1.) One Direction – Little Things
4. (4.) Labrinth featuring Emeli Sandé – Beneath Your Beautiful
5. (-) Alicia Keys – Girl on Fire
6. (7.) Psy – Gangnam Style
7. (5.) Gabrielle Aplin – The Power of Love
8. (6.) Robbie Williams – Candy
9. (2.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
10. (9.) Rihanna – Diamonds
11. (8.) The Lumineers – Ho Hey
12. (3.) Little Mix – DNA
13. (19.) Christina Perri – A Thousand Years
14. (-) Rudimental feat. John Newman & Alex Clare – Not Giving In
15. (13.) Swedish House Mafia feat. John Martin – Don’t You Worry Child
16. (11.) Adele – Skyfall
17. (13.) Wiley feat. Ms. D, Skepta & JME – Can You Hear Me (Ayayaya)
18. (14.) Calvin Harris featuring Florence Welch – Sweet Nothing
19. (16.) Disclosure featuring Sam Smith – Latch
20. (15.) Maroon 5 – One More Night

Rihannalla on päällä hyvä putki, sillä Unapologeticin paalu on hänen kolmantensa putkeen ja neljäs kaikkiaan. Music of the Sun -esikoista (#35, 2005) lukuun ottamatta kaikki albumit ovat yltäneet top teniin.

Little Mixin DNA-esikoinen debytoi kolmantena, vaikea sanoa, onko se pettymys vai ei. Led Zeppelinin Celebration Dayn nelossija tuskin on, sillä livelevyn sijoittuminen ihan kärkeen on suhteellisen harvinaista. Bändin edellinen listamerkintä on Mothershipin (2007) neljäs tila. Varsinaista Zeppelin-studioalbumiahan ei ole ilmestynyt 30 vuoteen. Heillä on yksi todella kova saavutus: kahdeksan ykkösalbumia putkeen vuosina 1969–1979.

Michael Bublén viimevuotinen jouluykkönen Christmas julkaistiin uudelleen ehostettuna ja lätty palasi viidenneksi. Sitä on ostettu pitkälti toista miljoonaa kappaletta.

Samaan on pystynyt joskus myös Susan Boyle, mutta Standing Ovationin seitsemäs tila merkitsee selvää notkahdusta kolmen ykkösen jälkeen. Albumilla vierailee brittien ikisuosikki Donny Osmond.

Examplen The Evolution of Man debytoi 13:ntena, mikä on melkoinen pudotus Playing in the Shadowsin (2011) ykkössijasta. Eikä albumilta ole edes lohkaistu kunnon hittejä, vaikka Say Nothing piipahti nopeasti sinkkulistan kakkosena.

AC/DC:n Live at River Plate nappasi 14. tilan. Whitney Houstonin uusi kokoelma I Will Always Love You: The Best Of jäi peräti 29:nneksi.

Mainittakoon lopuksi, että Rihannan Unapologetic ei ollut viikon ostetuin albumi, sillä NOW-sarjan 83. osa myi vielä paljon enemmän, mutta Eri esittäjät pidetään ainakin toistaiseksi ulkona viralliselta artistien albumilistalta.

Britannian albumit viikolla 48, Top 20
1. (-) Rihanna – Unapologetic
2. (1.) One Direction – Take Me Home
3. (-) Little Mix – DNA
4. (-) Led Zeppelin – Celebration Day
5. (re) Michael Bublé – Christmas
6. (2.) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
7. (-) Susan Boyle – Standing Ovation
8. (7.) Emeli Sandé – Our Version of Events
9. (4.) André Rieu – Magic of the Movies
10. (5.) Robbie Williams – Take the Crown
11. (3.) The Rolling Stones – Grrr
12. (9.) Calvin Harris – 18 Months
13. (-) Example – The Evolution of Man
14. (-) AC/DC – Live at River Plate
15. (6.) Alfie Boe – Storyteller
16. (14.) Mumford and Sons – Babel
17. (12.) Military Wives – Stronger Together
18. (11.) Ed Sheeran – +
19. (13.) Fun – Some Nights
20. (17.) Taylor Swift – Red