Rumban lista: Bon Jovi vai David Bowie?

15.03.2013

Tai ehkä Hurts? Tällä viikolla huipulle oli tyrkyllä muutamakin iso kansainvälinen nimi.

Teksti: Markus Hilden, kuva: David Bergman.

What About Now ei ole ehkä kiinnostanut normaaliin Bon Jovi -tapaan, mutta bändillä on niin paljon faneja, että albumi debytoi Rumban listan ykkösenä Hyyrysen veljesten Wöyh-yhtyeen ja David Bowien pitkään odotetun paluun edellä. Kärjen uutuuspanoksen täydensi Hurtsin kakkosalbumi Exile.

Bonkkareiden edellinen julkaisu Greatest Hits (2010) kävi myös ykkösenä, joka on niin ikään Hurtsin Happinessin korkein sijoitus. Bowien The Next Day ilmestyi vasta maanantaina, muut käsittääkseni viime perjantaina.

Suomen virallisella listalla nähtäneen sunnuntaina huima kamppailu kolmen mainitun kesken. Siihen Wöyhillä tuskin on sananvaltaa.

Popedan Costellon sooloalbumi Kun mies unelmoi debytoi kuudentena perässään Ninni Poijärven ja Mika Kuokkasen Vagabond Moon. Costellolle kuudes sija on hyvä parannus Aurinko valvoo -albumin (2012) 16. tilaan. Jimi Hendrixin käsittämättömän mones postuumi albumi People, Hell and Angels kärkkyi listan ovella jo viime viikolla ja nappasi nyt kymmenennen tilan.

Alempana löytyy uutuuksia ja palaajia. Saxonin Sacrifice ja Black Crucifixionin The Coronation of King Darkness ovat ensin mainittuja, Edu Kettunen ja Gary Clark Jr jälkimmäisiä. Clark Jr:n täkäläinen suosio on ainakin yllekirjoittaneelle pieni yllätys.

Rumban Albumilista 7.–13.3.2013
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) BON JOVI: What About Now
2. (-) WÖYH: Ikkillyk
3. (-) DAVID BOWIE: The Next Day
4. (-) HURTS: Exile
5. (1.) ISMO ALANKO: Maailmanlopun sushibaari
6. (-) COSTELLO: Kun mies unelmoi
7. (-) NINNI POIJÄRVI & MIKA KUOKKANEN: Vagabond Moon
8. (3.) STONE: Complete
9. (11.) STRATOVARIUS: Nemesis
10. (-) JIMI HENDRIX: People, Hell and Angels
11. (-) SAXON: Sacrifice
12. (re) EDU KETTUNEN: Pomminpurkajan maanantai
13. (-) BLACK CRUCIFIXION: The Coronation of King Darkness
14. (9.) CMX: Seitsentahokas
15. (re) GARY CLARK JR.: Blak and Blu
16. (6.) HARDCORE SUPERSTAR: C’mon Take on Me
17. (4.) DALINDÉO: Kallio
18. (20.) HALOO HELSINKI: Maailma on tehty meitä varten
19. (18.) SUVI TERÄSNISKA: Hän tanssi kanssa enkeleiden
20. (15.) STEVEN WILSON: The Raven That Refused to Sing and Other Stories

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa