Metal All Stars -tapahtuman yleisökuvat ovat karua nähtävää, mutta lavalla vilahti sentään hymyjä – katso kuvagalleria

Eilisiltana nähtiin Hartwall-areenalla yksi kummallisimmista metallikeikoista miesmuistiin.

Teksti: Saku Schildt, kuvat: Jana Blomqvist

Metal All Stars
Hartwall-areena, Helsinki
6.4.2014

Metal All Stars -konsertti herätti hämmennystä heti julkistuksestaan saakka, koki matkan varrella niin monta kokoonpanomuutosta ettei kukaan pysynyt niissä mukana ja oli lopulta yleisömääriltään suunnaton floppi. Siinä kai tiivistettynä eilisiltana Hartwall-areenalla koetun heavyspektaakkelin tarina.

Alun perin Metal All Starsista luvattiin suurten heavyjättien yhteistä iltaa, jonka aikana yleisö voisi nähdä tunnettuja nimiä housebändin keulilla rakastetuimpia hittejään esittämässä. Konsepti ei ole ihan luontevin mahdollinen, ja vaikka alun perin konsertin esiintyjäkaarti näytti paperilla vaikuttavalta – Helsingin-keikalle luvattiin monenlaisia tähtiä Slayerin Tom Arayasta ja Judas Priestin Rob Halfordista alkaen –, sen toimivuus kyseenalaistettiin heti kättelyssä.

Skeptikkojen epäilykset osoittautuivat nopeasti perustelluiksi, kun pian tapahtumasta alkoi paljastua kaikenlaista. Arayan ja Halfordin nimet häipyivät nopeasti esiintyjäluettelosta. Pian listasta yliviivattiin myös Phil Anselmo, Venomin Cronos ja monia muita. Paikkaamaan pestattu Vince Neil katosi ja jätti jälkeensä vain Twitter-viestin, jossa syytettiin kiertueen promoottoreita huijauksesta. Toverilehtemme Inferno kirjoitti keikkaa edeltävistä tapahtumista kattavan yhteenvedon, lukekaa sieltä lisää.

Kaiken tämän häslingin jälkeen ei ole ihme, ettei keikasta tullut menestystä, mutta silti paikan päältä kantautuneet silminnäkijähavainnot ovat lannistavaa kuultavaa. Helsingin Sanomien toimittajan mukaan Areenan puolitäydeksi kutsuminen olisi ollut ”melkoista suurentelua”. Konkreettisimmin penkin alle menneen show’n surkeuden paljasti Nelosen Mikko Koivusipilä Twitteriin lataamissaan kuvissa, katso ne tästä ja tästä.

Onneksi paikalle saapuneet Zakk Wylde, Udo Dirkschneider (joka vietti muuten eilen 62-vuotissyntymäpäiviään), Joey Belladonna ja kumppanit näyttävät ottaneen kummallisen tilanteen vastaan ammattilaisen ottein. Jos tapahtumaa varjostaneita kummallisuuksia ei tietäisi, näyttäisivät Jana Blomqvistin ottamat kuvat onnellisemmissa olosuhteissa napatuilta. Huomenna porukan on tarkoitus esiintyä Pietarissa, toivottavasti siellä menee enemmän putkeen.