Vuonna 1991 Guns N’ Roses soitti pahamaineisen keikan Helsingissä – Lue Rumban raportti paikan päältä

21.10.2013

Kun suosionsa huipulla ollut Guns N’ Roses saapui Helsingin Jäähalliin, sai suomalainenkin yleisö tuntumaa Axlin tuittuilevaan luonteenlaatuun. Jukka Väänänen raportoi keikasta Rumbassa 16/91.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Geffen (GNR-promo 1991)

Arviouusinnat-sarja jatkuu, mutta tällä kertaa tarjolla on jotain normista poikkeavaa. Levyarvion sijaan nimittäin tarjoamme keikkareportaasin, eikä aiheena ole enempää tai vähempää kuin Guns N’ Rosesin konsertti Helsingissä vuonna 1991. Bändi soitti tuolloin itse asiassa kaksi keikkaa 13.–14. elokuuta, mutta kumpi niistä oli tämä Rumban kriitikon todistama esitys, sitä tietoa ei valitettavasti tähän hätään löytynyt.

Use You Illusion -levykaksikkoa promotoinut yhtye esiintyi tuolloin melkein klassisella kokoonpanollaan: Appetite-rumpali Steven Adler oli jo historiaa, mutta Slash, Duff, Izzy ja Axl riehuivat rockjumaluuden lumoissa. Ja rockjumaluuttahan riitti, kun Mr. Rose tempaisi tavaksi tulleen kiukkuvaihteensa päälle ja katosi kesken keikan takahuoneeseen jättäen Slashin ja rumpali Matt Sorumin paikkaamaan tilannetta sooloillaan.

Eli miten kaikki eteni? Klikkaa alla oleva kuva suuremmaksi ja lue itse.

TypeONegative_arvio

Lisää luettavaa