10 kotimaista räppäriä, joista tullaan kuulemaan tänä vuonna!

24.01.2017

Tammikuu lähenee jo loppuaan ja vuodenvaihteen suvannon jälkeen musiikkirintamallakin aletaan aktivoitua. Viime vuonna suomiräpin saralla saatiin jatkuvasti kuuntelemisen arvoisia julkaisuja ja samaa voinee odottaa tältä vuodelta. Rumba tuijotti kristallipalloon ja kaivoi silinterihatusta nimiä, joihin uskomme lukijoidemme törmäävän jatkossa useasti.

Kaikki nimet eivät ole uusimpia ja tuntemattomimpia, mutta itsestäänselviä ”Aivovuoto julkaisee uuden levyn, joka on varmaankin hyvä” -tyyppisiä ratkaisuja on vältelty.

Lyttä
Tarkoitus ei ole lytätä ketään, kehotamme ainoastaan kiinnittämään huomiota Korstoraatio-räppäri Lytän otteisiin. Lyttä tiputti viime vuonna soolobiisit Hoidetaan ja Ollenkaan, ne molemmat päätyivät soittoon tuosta vaan. Odotamme, että Lyttä ottaa vuoden 2017 haltuun ja ”gangsta-Lyttä” huudot raikuvat useissa osoitteissa. Mikäli soolokeitos pysyy edellisten julkaisujen kaltaisena, niin soppakauha maistuu jo räpin omille sikkesumareille.

Töölön ketterä
Viime vuosi oli kovaa suorittamista, mutta se meni vielä tulokkaan tittelillä. Seuraava single saattaa tyhjentää kasinon. Uskomme, että Matti8:a kuullaan myös feattaamassa toisaalla pitkin vuotta. Töölön ketterää nähdään varmasti tänäkin kesänä festareilla ympäri Suomen ja kissahuppareita nähdään katukuvassa enenevissä määrin.

Kingfish
”Varokaa Fisun plattaa”, huudahti MG Koko kesä -biisillä. Ep oli mielenkiintoinen ja sitä seurannut Pakko flexaa -kappale kertoi vielä uudesta Tasoin nostosta. Kingfish on eittämättä yksi tämän hetken potentiaalisimmista nimistä. Tulee plattaa tai ei, niin kaiken järjen mukaan tämä vuosi ei tule olemaan hiljainen. Esimerkiksi Ali Jahangiri, Sampo Axelsson ja Davo ovat antaneet tälle räppärille shoutouttinsa. He eivät tehneet sitä turhaan.

Djangomayn
Djangomayn on väläytellyt osaamistaan mielenkiintoisissa feateissa. Huhut kertovat, että räppäri olisi levyttänyt jo useamman biisin. Huhut kertovat myös, että kyseiset kappaleet eivät saa haukottelemaan. Djangomaynin ääni on karismaattinen, ja jos se saa seurakseen kovan taustan, saattaa tapahtua yllättäviä asioita.

Pajafella
Pajafella ei ole missään nimessä tekijänä uusi, mutta aktivoitunut mielenkiintoisella tavalla. Räppäriltä on tullut viime aikoina paljon uutta tavaraa ja hiljattain toistaiseksi vain DJ Double M:n mixissä kuultu Miljoonat syyt -biisi enteilee todella mielenkiintoista vuotta 2017.

Mouhous
Jyväskylän vesihanoista tippuu kuulopuheiden mukaan rapskilliä. Mouhousin tyyli on röyhkeä ja moderni. Rap-yhtye kiinnitettiin Etenee-recordsille. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, että mitä siitä seuraa. Tekeekö räppiryhmä yhteistyötä DJPP:n kanssa? Tekevät tai ei, niin Mouhous tulee varmasti aktivoitumaan julkaisurintamalla. Odotettavissa on pöyhkeää menoa.

Rosvo
Flow paukkuu kuin turusen pyssy, vaikka onkin lungi kuin riippumatto. Vaikka kolmella viimevuotisella videoilla onkin yhteensä kasassa vielä alle satatuhatta näyttöä, on ihme, jos tämän räppärin biisit eivät ole kellottaneet hurjia striimauslukuja muutaman vuoden päästä. Rosvossa on se jokin ja todennäköisesti se jokin selviää suurelle yleisölle jo tänä vuonna.

Ode
JXO-duon erikoismies Ode on alkanut tuottaa myös soolomateriaalia. Dilemma kommentoi Oden olevan teknisesti ja lyyrisesti taitavimpia suomalaisia räpäyttäjiä. On vain ajan kysymys, milloin Ode lyö läpi kunnolla.

Gettomasa
Gettomasa ei ole uusi nimi, mutta viime aikoina on nähty peliliikkeitä, joiden takia hänet on noteerattava listassa. Chosen One keräsi kehuja kuin Mourinho huippuvuosinaan ja alkukuusta julkaistu Entä sä oli merkki siitä, että eteenpäin on menty. Gettomasaa närkästytti se, ettei Emma-ehdokkuus osunut miehen kohdalle. Samaa hämmästeli JVG ja tietysti räppärin fanit. Mikäli taso jatkuu Entä sä -kappaleen kaltaisena, voi mahdollinen tuleva levy väläyttää Gettomasalle todellisen läpimurron. Kenties ehdokkuus napsuu siinä kohtaa, mutta kenties se ei enää kiinnosta.

Musta-lista
Musta-lista julkaisee tänä vuonna Tiet on pimeitä -levyn. Taso on noussut biisi biisiltä ja samassa myös yleisön määrä. Musta-listaa tuskin tullaan kuulemaan isojen kanavien radiosoitossa, mutta räppipäiden huulilla nimi pyörii senkin edestä.

Pistä myös nämä nimet korvan taa: Musta Hanhi, NCO, Graciasin suomilevy ja Sonny.

Lisää luettavaa