1980-lukua, Karate Kid -estetiikkaa ja ihanaa mauttomuutta – Niistä on päivän kuumin voittajavideo tehty

Nyt on kaikki kohdallaan. Ihan kaikki.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Kuvakaappaus videosta  

Kaikkihan me tiedämme, että 1980-luku oli se ainoa oikea kamaluuden keskittymä. Hiukset olivat isoja, vaatteet hirveitä ja tyylitaju noin ylipäänsä kohtalaisen tajutonta.

Mikäli koko aikakausi pitäisi tiivistää yhteen videoon, olisi alta löytyvä pätkä melko hyvä ehdokas ”Kaikki 80-luvusta” -pokaalin voittajaksi. Surkeaa räppiä? Jep. Isoja hiuslaitteita? No toki! Iskevä ja rutikuiva snare? No totta mooses! Ja siinä vaiheessa kun koira heiluttelee nunchakua melkoisen kökön efektin saattelemana, kannattaa ehkä istuutua alas.

Tekijätietojen mukaan video on vuodelta 1986, ja sen on tehnyt pariskunta David ja Holly Seeger. Kaksikko omistaa tätä nykyä Samurai Studios -nimisen firman, joka keskittyy digitaalisten videoiden jälkituotantoon. Sivuillaan pariskunta hehkuttelee alta löytyvän videon maagisuutta: The Karate Rap kun mahdollisti heidän mukaansa koko pariskunnan nykyisen uran.

Hyvä niin, sillä kaikesta kökköydestään huolimatta pätkä on selvästi tehty intohimoisesti ja kovasti, kovasti yrittäen – ja sehän se on tärkeintä.

Tsekkaile video alta.