2018 on muutoksen vuosi – Jenkkiräppärit kertovat jättävänsä pillerit vuoteen 2017

Lil Pump ja Smoke Purpp tekivät uudenvuodenlupauksen.

Lil Pump ja Smoke Purpp ovat aikeissa tehdä muutoksen elämässään ja jättää Xanax-lääkkeen väärinkäytön taakseen vuoteen 2017. Xanax on pyörinyt rap-sanoituksissa jo vuosien ajan ja sen väärinkäyttö on ainakin sanoitusmaailmassa ollut hyvin yleistä. Nyt nämä kaksi räppäriä aikovat jättää Xanax-höyryt taakseen vuoteen 2017.

Kenties muut räppärit seuraavat näiden kahden esimerkkiä perässä. Ainakin Travis Scott on jo ilmaissut tukensa. Scottilla on myös toisinaan varsin lääkehöyryisiä sanoituksia ja myös hänen spekuloidaan olevan yksi muutoksen tekevistä räppäreistä.

Viime vuonna kerroimme, miten Lil Peepin kuolinsyyksi paljastui fentanyylin ja Xanaxin yhdistelmän yliannostus.

Lil Peepin kuolema järisytti koko rap-maailmaa ja esimerkiksi brittilehti Guardian julkaisi ison jutun siitä, miten reseptilääke-epidemia muuttaa rap-musiikkia Yhdysvalloissa. Kyseessä ei siis ole muutaman räppärin sanoitukset vaan isossa mittakaavassa näkyvä asia, joten siinäkään mielessä tätä varsin kovaa suosiota nauttivien räppärien ulostuloa ei kannata sivuuttaa pelkällä olankohautuksella. Mikäli räppärit pitävät lupauksensa, niin kenties monet seuraavat vielä perässä.

Lil Pump esiintyy ensi kesänä Blockfesteilla, ehkä tuolloin nähdään kuin uusi, täysi-ikäistymistään juhlistava artisti.