6,5 miljoonaa Youtube- ja 3,8 miljoonaa Instagram-seuraajaa meni lankaan – someinfluensseri feikkasi matkansa hipsterifestivaaleille

Hieno kommentääri nyky-yhteiskunnasta... vai jotain muuta?

Gabbie Hanna ei ole mikään pieni tekijä sosiaalisen median saralla. Hänellä on kunnioitettavat 6,5 miljoonaa seuraajaa Youtubessa ja Instagramissakin mukavat 3,8 miljoonaa ihmistä seuraa hänen tekemisiään päivittäin.

Coachella-festivaalia vietettiin viime viikolla USA:ssa Kaliforniassa. Kuten sadat muutkin sosiaalisen median influensserit, myös Hanna postasi festareilta komeita kuvia milloin mistäkin. Ainoa ongelma kuvissa oli, ettei hän oikeasti ollut paikalla – eikä siis koskaan matkustanut Coachellaan.

Hanna veti homman loppuun saakka, ja julkaisi festareilta feikkikuvia ”ihanasta” Airbnb-asunnostaan ja lainasi muiden videoista pätkiä esittääkseen olleensa keikoilla.

Tekemisiään Hanna selitti myöhemmin näin:

”Kuten monet seuraajistani ovat kenties huomanneet, en ole Coachellan suurin ystävä. Halusin näyttää ihmisille, miten feikkiä Instagram- ja sosiaalisen median kulttuuri pahimmillaan on”, Hanna kertoo videollaan ja jatkaa:

”Ihmiset katsovat Instagram-tilejä ja blogeja ja uskovat sosiaalisen median influenssereiden elämän olevan täydellistä. Se on kuitenkin monilta osin täysin feikkiä esittämistä. En ala syyttelemään ketään, joka tekee sosiaalisen median tileillään rahaa. Halusin vain osoittaa, miten keinotekoista kaikki on.”

Katso Hannan video alta.