Adele listaykköseksi, Swallow the Sun kakkosena – Michael Bublén ja Sian joululevyt palaavat listalle

Samma gamla vanliga jo 11 viikkoa singlelistan ykkösenä.

Simon Emmett

Adelen 30-albumi debytoi odotetusti Suomen virallisen albumilistan ykkösenä. Hartaasti odotetun paluulevyn lisäksi myös kaksi edellistä Adele-levyä löytyy listan top 20:stä. 25-albumi on sijalla 15 ja 21 sijalla 19.

Heti listan kakkosena on kotimaista metalliosaamista, Swallow the Sunin Moonflowers. Viime viikon ykkönen, Abban Voyage, löytyy nyt kolmannelta sijalta.

Topkymppiin mahtuu vielä kaksi muutakin uutuusalbumia: Bruce Springsteen & The E-Street Bandin The Legendary 1979 No Nukes Concerts (8. sija) ja Robert Plantin ja Alison Kraussin Raise the Roof (9.).

Heti topkympin ulkopuolella on jo viime viikolla hämmennystä aiheuttanut levy, Brain Sounds AI:n Pink Noise for Sleep, joka on noussut sijalta 21 sijalle 11. Siis tekoälyn generoimaa vaaleanpunaista kohinaa 150 puoliminuuttisen kappaleen verran.

Vain elämää -ohjelman kuluvan kauden toinen kokoelma debytoi vasta 18. sijalla.

Ja nyt on viimein se viikko, kun vanhat joululevyt palaavat albumilistalle. Sian Everyday Is Christmas löytyy sijalta 35, Michael Bublén Christmas sijalta 47.

Singlelistalla Cledos, Ibe, Averagekidluke ja A36 pitävät Samma gamla vanligalla piikkipaikkaa jo 11 viikkoa putkeen. Adelen Easy On Me on kakkosena, 30-albumilta listalle nousevat myös Oh My God (7.) ja Can I Get It (16.).

Muut uutuudet ovat Gaylen Abcdefu (6.), Teflon Brothersin, Spektin ja Petri Nygårdin Munatoti (12.) ja Suvi Teräsniskan Vain elämäässä esittämä Pyhimys-cover Jättiläinen (20.).