Akon lanseeraa kryptovaluutan – sen nimi on toki Akoin – ja rakentaa Senegaliin ”kryptokaupungin”

"Kryptonisoidaan ihmisen arki ja bisnekset, keksitään radikaali uusi tapa elää."

Kaikki meistä muistavat Akonin, vai mitä? Mies on ollut viime vuodet kiireinen. Hip hop -hittejä vuosituhannen alussa takonut tyyppi on tässä välissä ehtinyt muun muassa käynnistää laajan Lighting Africa -aurinkopaneeliprojektin Afrikkaan.

Nyt mies on lanseeraamassa kryptovaluuttaa nimeltä – siis tietenkin – Akoin. Eikä mitenkään vaatimattomin tavoittein. Akon on samassa yhteydessä rakentamassa kokonaista ”kryptokaupunkia” Senegaliin.

Siis ihan konkreettista, kirjaimellista, todellista kaupunkia. Se nousee 8,1 neliökilometrin tontille lähellä Senegalin pääkaupunkia Dakaria. Tontin on Akonille lahjoittanut Senegalin presidentti.

Kaupunkia kuvaillaan tiedotteessa seuravasti:

Kryptokaupunki Akon on maailman ensimmäinen 100-prosenttisesti kryptopohjainen kaupunki, jossa Akoin on kaiken liiketoiminnan keskipisteessä. — [Kryptokaupunki Akonissa] kryptonisoidaan ihmisen arki ja bisnekset, keksitään radikaali uusi tapa elää.”

Itse kryptovaluuttaa kohtaan Akonilla oli Cannesissa eilen kunnianhimoisia toiveita:

“Uskon, että lohkoketjut ja krypto voivat olla Afrikan pelastus monin tavoin. Se tuo vallan takaisin kansalle ja tuo turvallisuuden takaisin valuuttajärjestelmään. Se antaa tavallisen kansan hyödyntää sitä tavoin, joilla he voivat itse kehittää itseään ja samalla estää hallitusta jatkamasta kansan alistamista.”

Akoin tulee markkinoille heinäkuun alussa.