Alakulttuurieksentrikko Alabaster DePlume ensimmäistä kertaa Suomeen

Lonnan saarella järjestettävä Odysseus-festivaali julkisti lisää ohjelmistoa.

14.05.2022

Alabaster DePlume saapuu esiintymään Odysseus-festivaalille. Manchesterilaisella jazz-eksentrikolla ja improvisoidun musiikkiskenen voimahahmolla on maine ainutlaatuisena ja spontaanina live-esiintyjänä. DePlume on äärimmäisen ajankohtainen nimi: Maineikkaalle chicagolaiselle International Anthemille aiemmin keväällä levytetty, improvisoituihin sessioihin perustuva Gold-albumi yhdistelee spiritual jazzia spoken wordiin kiehtovalla tavalla. Pitchforkissa levy sai best new music -leiman ja allekirjoittaneenkin kirjoissa Gold on vuoden tähänastisia musiikillisia huippuhetkiä.

Odysseus-festivaali järjestetään Lonnan saarella Helsingin edustalla 22.–24. heinäkuuta. Muut uudet kiinnitykset ovat Djiboutista ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Groupe RTD, kotimainen soul-artisti Bobby Oroza, kitaristi Lauri Mannerin sooloprojekti Kadonnut Manner ja Otto Eskelisen meditatiivinen triokokoonpano Uusi Aika.

”Jokaisella keikallaan sykähdyttävän Alabaster DePlumen saaminen ensi kertaa Suomeen on merkittävä huipputapaus ja samaa voi sanoa Groupe RTD:stä, joka tunnetaan myös nimellä The Dancing Devils Of Djibouti”, kertoo We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives.

Lisätiedot ja tähänastinen ohjelmisto löytyvät festarin kotisivuilta.

Lisää luettavaa