Alkuvuoden paras kotimainen single on riemastuttavalla poljennolla varustettu diskohitti – kuin Maustetytöt onnellisena

Ihastuttava kappale!

05.01.2024

Lauluntekijä ja artisti Leija Lautamajan debyyttisingle Kun rakkaus iski minuun julkaistiin tänään. Ja millainen täysosuma se onkaan!

Lautamaja tunnetaan paremmin instrumentalistina The Moontwins -duosta PK Keräsen (22-Pistepirkko) kanssa sekä kansanmusiikkiyhtyeistä Enkel ja Floating Sofa Quartet. Kappale on ensimmäinen single keväällä ilmestyvältä sooloalbumilta. Kappaleen sointimaailma muodostuu polkuharmoonin, sähkökitaran ja retro-rytmikoneen liitosta. Kappaleella vierailee Pekko Käppi. Tältä Maustetytöt kuulostaisi, ellei olisi kroonisesti masentunut.

Lautamajan musiikilliset juuret ovat eteläpohjalaisessa pelimanniperinteessä ja Alavuden pikkukylien rock-hengessä. Lautamajan soolomusiikki on vilpitön tutkimusmatka näiden ainesten sekoitukseen.

”Kun rakkaus iski minuun on tulkintani Wislawa Szymborskan runosta Kiitokset. Laulu kertoo siitä, kuinka rakastuessa maailma kääntyy päälaelleen ja tutut mittasuhteet muuttuvat tuntemattomiksi. Rakastan sanoja lauluissa, puheessa ja kirjoissa, ja vihdoin pääsen laulamaan ajatukseni ulos”, kertoo Lautamaja.

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa