All Day On valtaa Suvilahden viikonloppuna Gasellien, Pyhimyksen ja Saimaan johdolla – haastattelimme henkilöitä tapahtuman taustalla

Loppuuko Gasellien bäkkärijuomat? Mikä teki We Got Beefistä niin eeppisen? Onko Onni Boilla paitaa? Näihin ja moniin muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin löydät vastaukset alta.

Markus Paajala

Gasellit juhlii 10-vuotista uraansa. Pyhimys julkaisee yhteislevynsä Matti Mikkolan Saimaa-yhtyeen kanssa. Ohjelmatoimisto All Day päätti järjestää kokonaisen festivaalin Helsingin Suvilahdessa näiden tapausten ympärille. Kaksipäiväinen All Day On -tapahtuma alldayta all day everyday, sillä festivaali on järjestetty talon voimin esiintyjiä myöten.

All Dayn promoottorikaksikko, Jussi Laine ja Esa Nikkilä, vastasi muutamaan kysymykseen tapahtuman kynnyksellä.

Gasellien 10-vuotisjuhlakeikka on perjantain pääkonsertti. Jussi, kerro joku henkilökohtainen anekdootti Gaselleihin liittyen.

”Tutustuin bändiin noin 2010-luvun taitteessa buukatessani Gasellit edesmenneelle YK-klubille. Keikkapalkkio maksettiin tuolloin pääosin nestemäisessä muodossa ja muistan saaneeni kuulla kunniani, kun kyseistä vaihdannanvälinettä ei ollut riittävästi kattamaan neljän janoisen Gasellin tarpeita. Tästä olen saanut kuulla edelleen tähän päivään asti. On hienoa päästä järjestämään kyseisen ryhmän 10-vuotisjuhlakeikkaa Suvilahteen ja tällä kertaa pidämme huolen ainakin siitä, ettei tapahtuman aikana jano pääse yllättämään.”

Pyhimys & Saimaa nähdään ensimmäistä kertaa livenä. Esa, oletko ehtinyt kuunnella perjantaina ilmestyvää albumia? Millaiset odotukset tämän keikan suhteen?

”Kysymys oli hyvin muotoiltu, sillä olemme juuri ja juuri ehtineet kuluvalla viikolla levyn kertaalleen kuunnella. Erityisesti levyltä jäi mieleen albumin avausraita Olen odottanut kärsivällisesti. Siinä on sellaista rakennetta ja maailmaa, jota tämän kombon yhteistuotannolta sopi odottaakin. Hyvä levy, joka kestää kuuntelua.”

”Odotukset keikan osalta ovat mukavalla tavalla jännittyneet, sillä kyseessä on kuitenkin kokoonpanon ensimmäinen keikka. Ammattilaiset hoitavat homman.”

Yksi festivaalialueen ennakkoon kiehtovimmista konsepteista on We Got Beef -simulaattori. Punavuorelainen We Got Beef sulki ovensa noin 2,5 vuotta sitten. All Day Oniin tulee varmasti paljon ihmisiä, jotka eivät ehtineet syystä taikka toisesta käydä WGB:ssä. Mikä paikasta teki niin legendaarisen ja eeppisen, Jussi?

”WGB:n asiakaskunta oli värikäs kattaus erilaisia vipeltäjiä Helsingin eri kuvioista. Tunnelma iski vahvana heti astuessa ovesta sisään, jos sisälle mahtui ylipäätään. Biiffin tanssilattia oli varmasti yksi intensiivisimmistä paikoista dj:lle soittaa levyjä, kun pienehköön tilaan oli ahtautunut järjetön määrä jengiä hurmostilassa. Vaikea uskoa, että toista täysin vastaavaa paikkaa voi enää syntyä.”

Tehdäänpä vielä niin, että minä namedroppaan omat tärppini, ja Esa kertoo, miksi nämä artistit todellakin kannattaa käydä katsomassa: Life, Jesse Markin ja Onni Boi.

”Hyvät nostot! Kävin itse katsomassa Lifen livetreenejä pari viikkoa sitten Semifinalissa ja vakuutuin meiningistä. Bändi on toistaiseksi julkaissut vasta kaksi biisiä, jotka eivät varsinaisesti ole mikään läpileikkaus kokonaisuudesta. Kokonaiskuva muodostuu parhaiten kun tulee katsomaan lauantaina bändin ensimmäistä keikkaa. Livenä kokoonpano kasvaa myös kolmesta neljään henkilöön. Itse olen tästä esikoiskeikasta erittäin innoissani.”

”Jesse Markin on keikkaillut uudella tuotannollaan tammikuusta lähtien ja palaute on ollut poikkeuksetta jokaisen keikan jälkeen suorastaan ylistävää tasoa. Nyt kyseessä on Jessen ensimmäinen festivaaliesiintyminen ja tarkoitus on jälleen hieman nostaa rimaa aiemmista keikoista. Jesse Markin aloittaa perjantaina oman keikkansa sopivasti heti Gasellien juhlakonsertin jälkeen. Todella vahva suositus!”

”Onni Boista ei vaan voi olla pitämättä ja hänen musiikkinsa herää kirjaimellisesti eloon livetilanteessa. Onni on Jesse Markinin tapaan yksi tämän maan lahjakkaimmista tuoreista artisteista. Keikalla tullaan kuulemaan materiaalia ensi viikon perjantaina julkaistavalta ep:ltä, joka ainakin henkilökohtaisesti on yksi tämän kevään odotetuimmista. Lisäksi Onni on lupautunut esiintymään ilman paitaa, että tiedoksi vain, jos semmoisesta tykkää.”

All Day On 2020?

”Kyllä tätä tapahtumaa on pyritty rakentamaan siten, että All Day on vielä 2020”, Esa päättää.

All Day On -tapahtuma Helsingin Suvilahdessa 10.–11.5.2019. Lisätietoja Facebookista.