Alma haluaa rohkaista ihmisiä tekemään sitä mitä he rakastavat – kuuntele uusi kappale

Tell Mama on Alman tulevan albumin viimeinen single.

01.04.2023

Laulaja-lauluntekijä Alman toinen studioalbumi Time Machine ilmestyy 21. huhtikuuta. Levykokonaisuudella artisti tutkii elämäänsä aina perheestä seksuaalisuuteen ja itse-epäilyyn, kuitenkin lopulta oppiakseen kokemuksistaan ja pyrkiäkseen saavuttamaan valoisamman tulevaisuuden. Albumilta on julkaistu aiemmin singlet Hey Mom Hey Dad, Everything Beautiful ja BBC Radio 2:n soittolistoillekin noussut Summer Really Hurt Us.

Uusi ja viimeinen single Tell Mama on Alman ja Elvira Aderfjäldin käsialaa, ja sen on tuottanut Oscar Görres. Tiimi on työskennellyt aiemmin muun muassa Taylor Swiftin, Tove Lon ja Sam Smithin kanssa.

Tell Mama edustaa iloista ja vapautunutta synapoppia, mutta sen sanoma ei ole yhtä pirteä, sillä kappale kertoo itseluottamuksen puutteesta. Biisissä yhdistyvät nykyaikainen ja klassinen soundi, jossa voi kuulla vivahteista Abban musiikista.

”Pandemian alkaessa tajusin todella, että koko urani ajan olen elänyt muiden puolesta. Olen yrittänyt tehdä ihmiset ympärilläni onnellisiksi ja ylpeiksi, mutta en itseäni. Olin uupunut. Olin tehnyt musiikkihommia vuosien ajan kaikkien sessioiden ja keikkojen kanssa, mutta päädyin tekemään musiikkia, josta tunsin muiden pitävän tai jonka halusin kuulla, mutta se ei ollut täysin mitä halusin itse tehdä. Tämä johti lopulta siihen, että paloin loppuun. Oma näkemykseni ei ollut selkeä vaan keskityin muiden miellyttämiseen”, Alma kertoo kappaleen taustoista tiedotteessa.

”En kadu mitään, mutta tiesin, että nyt tai ei koskaan, on aika tehdä itseni onnelliseksi. On hullua, että voi elää elämänsä huipennusta uran kannalta ja olla silti onneton. Vaati paljon rohkeutta jättää se ja vaihtaa reittiä. Mutta tein sen, ja tämän kappaleen kirjoittaminen oli ensimmäinen askel. Tällä kappaleella jaan tarinani ja rohkaisen ihmisiä tekemään sitä, mitä he rakastavat. Äitisi tulee rakastamaan sinua riippumatta siitä, mitä teet, kunhan olet onnellinen!”

Kuuntele uusi kappale ja katso Kiril Juha Antinrannan ja Alman tekemä musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa