Aloita Tavastian Lauantaidiskon 10-vuotisjuhlat tällä soittolistalla!

Ladi-soittari haltuun!

Tavastian Lauantaidisko täyttää 10 vuotta. Merkkipaalua juhlistetaan tietenkin Tavastialla ja tietenkin lauantaina 21. syyskuuta. Erkko, Harvest, Skenikswee ja Mini ovat tuttuun tapaan levysoittimien takana. Semifinalin puolella dj-kioskia asuttavat Lauantaidiskosta eläköityneet Johannes Kostaja ja Marko Makelove. Illan aikana nähdään myös livevieraita, joiden henkilöllisyys selviää menemällä paikan päälle.

Keskiviikko on pikkulauantai, joten Lauantaidiskon etkot sopii polkaista käyntiin vaikkapa välittömästii. Eikä soittolistankaan suhteen ole kysyttävää: Erkko Lehtinen tiskijukkakollegoineen laati Rumballe listan ikonisia Lauantaidisko-biisejä.

Franz Ferdinand – Take Me Out [Youtube]
”Franz Ferdinand vei indierockin diskoon ja Lauantaidisko levymusiikin rock-klubille. Kuuluu 2000-luvun rock-kaanoniin The Killersin ja vastaavien rinnalle, ja ranneliike kertosäkeen hiljentämiseksi yhteislaulua varten löytyy lihasmuistista.”

Robyn – Dancing On My Own [Youtube]
”Katkeransuloinen voimaantumis-tanssihitti lienee yhtä ikuinen kuin sen kuvaama draamakin, jonka kaltaista on ehkä joskus saattanut kokea dj-nurkkauksestakin käsin, ainakin vertauskuvallisessa mielessä.”

MGMT – Kids [Youtube]
”Kids on jäänne edellisen sukupolven indiediskoista ja uskomattoman kestävä hitti, ottaen huomioon ettei se ollut edes albuminsa ykkössinkku. Toivotaan lähes joka lauantai, ja soitetaan lähes joka lauantai.”

Kauriinmetsästäjät – Oisit vaan sanonu [Youtube]
”Kauriinmetsästäjät syntyi Stockers!-yhtyeen jäljiltä, jonka nahkatakkiset kundit olivat dj:täkin tärkeämpi nähtävyys klubilla, ainakin joidenkin kävijöiden mielestä. Biisissä muistellaan The Strokesin tahdittamaa ensimmäistä Lauantaidisko-kesää.”

Karri Koira – Lähe mun kaa [Youtube]
”Lauantai-illan ja biisitoiveiden problematiikkaan pureutuva helmi on luultavasti soitetuin kappale Lauantaidiskon koko historiassa. Tavastialla kuvatusta videosta voi bongata tuttuja musiikkihahmoja Elias Gouldista lähtien.”

Nirvana – Lithium [Youtube]
”1990-luvun alternativessa käsiteltiin erilaisuuden ja angstin tunteita tavalla, joka puree edelleen ja rohkaisee näyttämään keskisormea tulevalle sunnuntaiaamulle. Alun bassoriffiä voi myös miksata, ainakin jos on juonut tarpeeksi vähän (tai monta) olutta.”

Tiktak – Heilutaan [Youtube]
”Ensimmäisellä kerralla epävarmasti kokeillusta kappaleesta tuli massiivinen yllätyshitti. Muistutus siitä, että riskejä kannattaa ottaa ja pop-musiikin diggailussa guilty pleasure -ajattelun sisältämä syyllisyys tai häpeä on parempi heittää romukoppaan.”

ABBA – Dancing Queen [Youtube]
”Klassikot kuuluvat repertuaariin. Maailman parhaaksikin nimetty pop-mestariteos onnistuu siinä, että samalla kun se nostaa kruunun huolettoman nuoruuden kutreille, siitä on tullut kestosuosikki juuri nuorten parissa – toivottavasti kuitenkin täysi-ikäisten!”

Alma – Chasing Highs [Youtube]
”Lauantaidiskon kävijöiden joukosta tuttu Alma singahti suoraan maailmalle, ja sitä on ollut upeaa seurata. Alma on käynyt myös vetämässä biisejään livenä ja Charli XCX:n kanssa dj-vieraana. Toimii tietysti hienoiten tasan kahdelta tai kolmelta aamuyöstä.”

Ibe – 39N [Youtube]
”’Ladi’ on kävijöiden antama lempinimi. Jotakin kymmenvuotiaan klubi-illan ajattomuudesta kertoo, että se esiintyy tänä vuonna 20-vuotiaan IBE:n kappaleessa Tavastian ohi kulkevasta bussilinjasta. Pientä tulkkausta kaivattiin kyllä dj-kopissakin: ’milly rockii whippii Ladis’!?”