Ambientia, elektroakustiikkaa ja new agea – Visible Cloaks saapuu Helsinkiin

Visible Cloaks nähdään Suomessa.

Miyu Terasawa

Ambientista, elektroakustisesta ja new age -musiikista ammentava Visible Cloaks saapuu Helsinkiin yhdessä japanilaisen avantgarde-taiteen pioneerien Yoshio Ojiman ja Satsuki Shibanon kanssa.

Yhteisen FRKWYS Vol. 15: serenitatem -albuminsa tiimoilta kiertävä Visible Cloaks, Yoshio Ojima & Satsuki Shibano -kokoonpano esiintyy Kuudes Linja -klubilla maanantaina 4. marraskuuta.

Spencer Doranin ja Ryan Carlilen muodostama Visible Cloaks on kymmenvuotisen uransa ajan tutkinut varhaisen digitaalisen musiikin ja 80-luvun japanilaisen new age- ja syntetisaattorimusiikin leikkauspintaa luoden tulevaisuuden äänimaailmoja. Yhdysvaltalaiskaksikon hengenheimolaisia ovat muun muassa Oneohtrix Point Never ja Laurel Halo.

1980-luvulta avantgarde-musiikin ja visuaalisen taiteen parissa vaikuttaneet säveltäjä Yoshio Ojima ja pianisti Satsuki Shibano tuovat Visible Cloaksin laajalla skaalalla elektronista musiikkia skannaavaan äänimaisemaan taiteellista visiota, teknologista hienostuneisuutta ja muinaista moniäänisyyttä esimerkiksi luonnon arkipäiväisiä ilmiöitä kuten vesipisaroiden tippumista imitoivalla piano-soinnillaan.

Lipputiedot videon alta.

LIPUT:
– ennakkoon Tiketistä alk. 24,50 EUR
– ovelta 26 EUR