Amerikan Psykolle jatko-osa? Nykyään Patrick Batemanin pakkomielle olisi Rihanna

11.03.2012

Bret Easton Ellisin Twitter-tili on käynyt kuumana viime aikoina, kun kirjailija on pallotellut ajatuksella seuraavasta Amerikan Psykosta. Ketkä 2010-luvun artisteista saisivat päähenkilö Patrick Batemanin kädet syyhyämään?

Kuva: Island Def Jam Music Group

Amerikan Psykon kylmäverinen sarjamurhaaja-päähenkilö Patrick Bateman on tunnetusti kova tappamaan naisia, mutta myös suuri musiikin ystävä. Kirjassa mies arvosti sellaisia 80- ja 90-luvun valtavirran pop-nimiä kuten Talking Heads, Genesis, Whitney Houston ja Huey Lewis & the News.

Eilen Bret Easton Ellis alkoi leikitellä ajatuksella klassikkoromaanin jatko-osasta. Kirjailija teki muistiinpanoja ja päivitti Twitteriä kovalla tahdilla viiden tunnin ajan.

Twiiteistä kävi ilmi, että tänä päivänä Batemanin lempibiisi olisi Katy Perryn Firework. Myös Colplayn musiikki saisi murhamiehen monologin luistamaan, olisihan Fix You yksi hänen suosikeistansa. Yhdessä twiitissä Ellis kuvaa kohtauksen, jossa Patrick Bateman ja Chris Martin ovat syömässä vohveleita ja keskustelemassa, kuinka cool St. Vincent on. Ja sitten Bateman viiltää Martinilta kurkun auki.

Batemanin pahin pakkomielle olisi kuitenkin Rihanna, ja hän harrastaisi unelmissaan kimppakivaa Rihannan ja Sleigh Bellsin Alexis Kraussin kanssa. Bateman myös inhoaisi Spotifyta.

Joko Ellis on tosissaan aloittamassa uutta kirjaa tai sitten hän vain härnää tahallaan. Toisaalta kirjailija kuitenkin pohtii kustantajalle soittamista ja myös pyytää lukijoilta vinkkejä. Oli miten oli, ainakin hän osaa huvittaa Twitter-seuraajiaan. Näin Ellis päätti aivomyrskynsä:

”Making new notes. Going to bed. Can’t believe this happened. Am I really going to start doing this? PB says yes…”

Lisää luettavaa