Ankkarockit eivät olleet mitään verrattuna vuoden 1965 mellakkaan Vantaan Korsossa

Oletko kuullut koskaan Korson kapinasta? Jos et, anna Vantaan kaupunginmuseon sivistää sinua.

Museo pisti alulle idean Rock’n Vantaa -animaatiosarjasta, jossa kaupungin rockhistoriallisia tapahtumia esitellään nukkeanimaation keinoin. Sarjan avausosa käsittelee pahamaineista Korson kapinaa vuodelta 1965, jolloin The Renegadesin konsertin peruuntuminen sai koko Korson sekaisin.

Videon YouTube-sivun kuvailukentässä kerrotaan aiheesta tarkemmin:

Korson kapinana tunnettu mellakka sai alkunsa, kun heinäkuussa vuonna 1965 Korson Tanhurinteen tanssilavalla piti esiintyä nuorison suursuosikki Renegades. Kyseinen päivä oli rukouslauantai ja vallalla oli tanssikielto. Paikallinen nimismies tulkitsi joidenkin musiikin tahdissa jammaavien nuorten liikkeet tanssiksi ja keskeytti konsertin ennen kuin se ehti alkaakaan. Nuoriso kimpaantui ja aloitti täyden mellakan. Paikka hajotettiin ja riehuminen levisi Korson keskustaan asti. Apuun pyydettiin palokunta, joka yritti rauhoittaa tilannetta vesitykeillä. Nuorison raivo ei kuitenkaan laantunut ja paloautojakin kaadettiin. Tapahtumien jälkipuinnin seurauksena sisäasiainministeriö kielsi palokunnan osallistumisen mellakkapoliisin tehtäviin.

Kovaa on ollut meininki Kekkosslovakiassa! Animaation ovat toteuttaneet Vernissan animaatioasema ja Vantaan nuorisopalveluiden käsityöpaja. Sarjan toinen osa on luvassa helmikuun lopussa.