Anssi Kela pohtii avoimesti levyjen tekemistä: ”Olen kokenut urallani pahan suosion romahtamisen ja nyt näin taas samat pilvet taivaalla”

Anssi Kela kertoo tapojensa mukaan avoimesti asioistaan.

Kuvat: AJ Savolainen
AJ Savolainen

Anssi Kela julkaisi vuosi sitten Ääriviivoja-albumin. Kela julkaisi nyt levyyn liittyen rehellisen Facebook-postauksen, jossa perkaa niin levyä, levyn saamaa suosiota, kuin nykyhetkeä.

Vuosi 2018 tuntui olleen Kelalle raadollinen. Ilves-single menestyi radiosoiton puolesta hyvin, mutta kansa ei löytänyt keikoille. Myöskään Ääriviivoja-albumi ei menestynyt edeltäjien tavoin:

”En olisi voinut tehdä mitään paremmin, mutta kuulijoita ei silti näyttänyt kiinnostavan. Aktiiviset fanini toki kulkivat uskollisesti mukanani pitämässä liekkiä yllä, mutta ns. Suuri Yleisö vaikutti laittaneen minut mutelle.

Olen kokenut urallani pahan suosion romahtamisen, ja nyt näin taas samat pilvet taivaalla. Olin väsynyt ja alakuloinen. Sellainen oli syksy 2018.”

Vuodenvaihteessa ääni muuttui kellossa ja kevään kiertueella yleisöä riitti, kesästä puhumattakaan. Rankka syksy kuitenkin jätti jälkensä:

”Oloni on nyt paljon parempi ja luottavaisempi kuin vuosi sitten. Hyviä juttuja on tekeytymässä. Ääriviivojen jälkeen en kuitenkaan ole varma, haluanko jatkossa julkaista albumeita. En suoraan sanottuna tiedä, onko se enää sen arvoista — en haluaisi takaisin mankeliin. Juuri nyt tuntuu siltä, että julkaisisin tulevaisuudessa mieluummin yksittäisiä biisejä, tai sitten muutaman kappaleen kokonaisuuksia. Uutta musiikkia on kuitenkin joka tapauksessa tulossa, en ole lopettamassa sen tekemistä.”

Asianlaita on siis se, että Kela ei ole häviämässä minnekään, mutta monien muiden artistien tavoin levyjen tilalle saattaa tulla esimerkiksi muutaman kappaleen ep-julkaisut.

Jää nähtäväksi, mitä Kela seuraavaksi keksii. Ääriviivoja löytyy suoratoistopalveluista, lue Kelan postaus alta.