Apulanta julkaisee Sielun kaltaisen tuotteen – lähtee myös kiertueen kaltaiselle tuotteelle

Apulannalta uusi levy.

10.08.2022

Apulanta julkaisee uuden studioalbumin perjantaina 14. päivä lokakuuta.

Levyn nimi on Sielun kaltainen tuote. Albumia on äänitetty vuosina 2019 – 2022 pääosin yhtyeen tukikohdassa Apulandiassa, Lahdessa.

Aiemmat levyltä on kuultu jo singlet Lokin päällä lokki (yli 13 miljoonaa striimiä) ja 60 uutta ongelmaaSielun kaltainen tuote julkaistaan digiformaatin lisäksi myös vinyylinä ja cd:nä.

Toni Wirtanen kertoo levystä seuraavaa:

Sielun kaltaisen tuotteen tekoprosessi alkoi jo Make nu metal great again -ep:llä, joka on ikään kuin levyn esinäytös. Kun pandemia turahti päälle, ajateltiin käydä tosissaan levyn kimppuun. No, ensin toki rakennettiin oma studio Apulandiaan, joten ei se prosessi aivan salamana edennyt. Hauskaa oli kyllä! Mun fiilis on, että Sielun kaltainen tuote on eniten yhdessä tehty levy, mitä me ollaan koskaan julkaistu ja se yhteys soi hienosti näissä biiseissä.”

Sipe Santapukki puolestaan avaa albumia näin:

”Tuntuu hienolta päästä julkaisemaan tämä levy, jota olemme väsänneet hartaasti ja pitkään. Lokin päällä lokki aloitti bändissämme musiikillisen aikakauden, jonka huipentuma Sielun kaltainen tuote on. Albumi on teemallisesti ehjin, mitä ollaan tähän mennessä julkaistu. Toni on ammentanut sen sävyt synkistä vesistä, mutta levyn soundia värittää tekemisen palo, lämpö ja ilo. Tätä albumia oli hienoa tehdä ja fiilis studiolla oli verrattavissa ysärin alkuvuosiin. Erityisen ylpeä olen nimenomaan siitä, että Sielun kaltainen tuote kuulostaa äkkiseltään bändin toiselta tai kolmannelta levyltä. Ei kolmanneltatoista.”

Bändi lähtee levyn myötä myös kiertueelle. Liput kiertueelle tulevat myyntiin perjantaina 12.8. klo 9.00.

Kiertuepaikat näet linkin alta.

7.10. Pori, West Areena
8.10. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
14.10. Tampere, Pakkahuone
15.10. Tampere, Pakkahuone
21.10. Turku, Logomo
22.10. Jämsä, Himos Areena
28.10. Järvenpää, Aino Areena
29.10. Lahti, Lahti Halli
11.11. Oulu, Ouluhalli, Suomipop Festivaali Oulun pikkujoulut
12.11. Kuopio, Kuopio-halli, Kuopiorockin pikkujoulut
19.11. Rovaniemi, Lappi Areena, Yks pikku juttu festarit

Lisää luettavaa