Apulanta saa oman metsän

Hieno hanke.

15.05.2023

Apulanta-yhtyeen aloittama metsähanke Minusta kasvaa puu saa jatkoa, kun Apulanta-metsä istutetaan talkoovoimin Heinolaan lauantaina 20.5.2023. Istutustalkoisiin on rekrytty bändin faneja, jotka pääsevät ystävänsä kanssa osallistumaan istutuspäivään bändin ja metsäalan ammattilaisten kanssa.

Heinolan kaupunki on osoittanut metsähankkeelle 2,2 hehtaarin maapalstan ja lahjoittaa 3600 koivuntaimea, jotka istutetaan palstalle Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen asiantuntijoiden opastuksella. Apulanta-metsän puulajiksi valikoitui koivu metsän monimuotoisuuden tukemiseksi. Apulanta-metsän tarkka sijainti tullaan paljastamaan istutuspäivän jälkeen, jonka jälkeen kaikilla on mahdollisuus vierailla alueella ja seurata metsän kehitystä.

Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki kertoo tempauksesta seuraavaa:

”Minusta kasvaa puu lähti stadikalta, kun juhlimme Apiksen 30v synttäreitä. Emme halunneet jakaa ihmisille krääsää, vaan sen sijaan puun siemeniä. Keikka jätti jälkeensä kokemuksen ja muistijäljen lisäksi näin ollen myös jotain pysyvää. Nyt pieni hankkeemme laajenee Heinolaan, jonne istutamme kokonaisen Apulanta-metsän. Parasta tässä on se, että teemme tämän porukalla. Tämmöiset talkoot ovat mielestäni omiaan kasvattamaan yhteisöllisyyden kokemusta, mikä on viime vuosina ollut liiaksi paitsiossa. Apulanta-metsä on monella tapaa kaunis ja itselleni tärkeä monumentti, joka on tuova iloa aikanaan myös tuleville polville.”

Lisää luettavaa