Arch Enemy, Behemoth ja Carcass ensi syksynä Suomeen – mukana myös tulevaisuuden suurnimi?

Helsingin jäähallissa nähdään kova ja monipuolinen metallikattaus.

Carcass Tuskassa 2014.
Mikko Pylkkö

Melodisen deathin jättiläinen Arch Enemy, puolalaiset raamatunrepijät Behemoth, äärimetallilegenda Carcass ja Unto Others konsertoivat Helsingin jäähallin Black Boxissa 3. marraskuuta 2021.

Kolme ensin mainittua bändiä eivät esittelyitä juurikaan kaipaa, mutta viimeksi mainittu sellaisen ansaitsee. Unto Others joutui hiljattain vaihtamaan nimensä tavaramerkkiselkkauksen takia. Portlandilaisbändi ehti julkaista debyyttialbuminsa Manan vanhalla nimellään Idle Hands. Yhtyeen musiikki on melodista vanhan liiton heavy metalia, jonka sävellyksissä on kaikuja vaihtoehtorockin eri vuosikymmenistä ja goottilaista vibaa laulaja Gabriel Francon laulumaneerien johdosta.

Jos bändin vaikutteita pitäisi listata kuulemansa perusteella, nimien kavalkadi voisi olla vaikkapa Iron Maiden, Sisters of Mercy, Ghost ja 1990-luvun loppupuolen Paradise Lost, miksei jopa The Cure. Unto Others on jo löytänyt pienen, mutta lojaalin ylistäjien joukon. Voisi helposti kuvitella, että tämänlainen kiertuepaketti toisi yhtyeelle tolkuttomasti lisää faneja. Tarttumapinnan puutteesta homma ei ainakaan jää puolitiehen.

Konsertin lipunmyynti käynnistyy Tiketissä ja Lippupisteessä keskiviikkona 2. joulukuuta kello 11.