”Artistit yrittävät tehdä musiikkia miellyttääkseen muodin suunnannäyttäjiä, jotka kertovat lampaille mistä tykätä” – Nine Inch Nailsin Trent Reznor nykyilmiöiden kimpussa

Trent Reznor ei ole vakuuttunut asioiden nykytilasta.

16.01.2017

Trent Reznor heittelee tuoreessa haastattelussa sanallisia yhdeksän tuuman nauloja somesta ja internetistä kritisoiden nykyistä musiikkiskeneä ja syyttäen kehittynyttä teknologiaa havaitsemistaan ongelmista.

”Internetin ja sosiaalisen median nousu ovat aiheuttaneet myrkyllisen ilmapiirin artisteille, taiteen luomiselle ja musiikille ylipäätään. Vuonna 2017 artistien suurin haaste luomistyössä on, että kaikki ovat kommentoijia nykyään. Internet antaa äänen kaikille jotka ajattelevat, että joku nakkaa paskaakaan siitä, mitä heillä on sanottavanaan ja heillä on muka oikeus siihen. Tämä on johtanut varman päälle tehtyyn musiikkiin. Artistit yrittävät tehdä musiikkia miellyttääkseen muodin suunnannäyttäjiä, jotka kertovat lampaille mistä tykätä. Se on sairas noidankehä.

En usko, että nykyisin syntyy uusia Princejä. Näen monien tekevän kaavamaista, valmiiksi pureskeltua kuraa. Tässä ympäristössä ihmiset huolehtivat liikaa, mitä muut saattavat miettiä.”

Reznor kritisoi myös henkilöitä, jotka eivät ole muusikkoja, mutta silti käyttävät sosiaalista mediaa keskustellakseen musiikista.

”Ihmiset, jotka eivät ole koskaan tehneet mitään, luulevat että on ok puhua asioista, joista heillä ei ole oikeutta puhua. Sinulla on Facebook-tili? Ketään ei kiinnosta. Et ole saavuttanut mitään.”

Nine Inch Nails julkaisi uuden EP:n Not the Actual Events juuri ennen joulua. Reznor vahvisti myös bändin työskentelevän kahden suuren projektin parissa tänä vuonna. Työn alla on lisäksi sävellystyö kymmenosaiseen The Vietnam War -dokumenttisarjaan, joka tulee ulos syyskuussa.

Ihon alle päässeet trollit tai muu somekiukku eivät näemmä hidasta miehen luomisvimmaa, päinvastoin.

Lisää luettavaa