Baby Blun debyyttialbumi syntyi 180 päivän asuntoautoreissulla Lapissa

Levynjulkkareita vietetään 13. toukokuuta Helsingin Semifinalissa.

30.04.2023

Monspin kiinnitys, moderni hiphop-artisti Baby Blu on julkaissut debyyttialbuminsa Kaksoiselämää. Lapissa tehty 13 biisin kokonaisuus on artistin tutkimusmatka itseensä, ja se käsittelee aiheita lapsuuden traumoista ja kultissa kasvamisesta päihteidenkäyttöön ja sukupuoli-identiteettiin. Levy on tehty yhdessä artistin luottotuottaja Yrjänän kanssa, joka myös vierailee kolmessa kappaleessa. Albumia ovat olleet tekemässä myös tuottaja HakaniemiHagnes ja The Rasmus -yhtyeen Eero Heinonen.

”Kaksoiselämää-nimi tulee siitä, miten ihminen on mun mielestä hyvin duaalinen. Ite nään itsessäni kaksi puolta, hyvän ja pahan ja niiden keskinäisen taistelun. Tällä albumilla haluan rehellisesti tuoda esiin nää molemmat puolet. En väitä, että oon hyvä ihminen tai paska ihminen. Mä väitän että mä oon minä, ja yritän olla paras versio itsestäni. Jokainen näistä kappaleista edustaa minua, mun ajatusmaailmaa, ideologioita ja arvoja. Ja nämä mä haluan jakaa kuulijalle”, Baby Blu kertoo.

”Albumia tehdessä olin yhteensä 180 päivää asuntoautolla Lapissa ja etsin itseäni. Samalla tutustuin Lapissa asuviin ihaniin ihmisiin, kuten 68-vuotiaaseen puuseppään Hannuun, joka opetti mulle elämästä ja rakkaudesta, sekä Kariin, joka opetti mulle kuinka selviytyä tiukissa olosuhteissa. En olisi ehkä kuvitellut tutustuvani heihin, mutta kun kohtasin ihmiset avoimin mielin, he ottivat mut avosylin vastaan. Se opetti, että meidän elämät on uniikkeja ja yksilöllisiä mutta tunteet on universaaleja.”

Kaksoiselämää-albumin levyjulkkarikeikka nähdään 13. toukokuuta Helsingin Semifinalissa. Illan avaajana toimii Yrjänä.

Albumin yhteydessä julkaistiin Lapissa kuvattu lyhytelokuva Kaksoiselämää, joka on Baby Blu’n käsikirjoittama ja Lumi Hartikaisen ohjaama. Katso pätkä ja kuuntele levy alta.

 

Lisää luettavaa