Backstreet Boys työstää ”indie-pop-rock”-albumia, jota me kaikki olemme odottaneet

05.12.2012

Poikabändin sedät ovat loppusuoralla paluulevynsä kanssa. Albumi on ensimmäinen alkuperäismiehityksellä äänitetty sitten vuoden 2005.

Kuva: MagicSnow / Brian To

Pojista kasvaa joskus miehiä, joiden parroittuneet kasvot ovat syvillä uurteilla. Vatsa kasvaa, hartiat painuvat lysyyn, pankkitililtä valuu elatusmaksuja unohdettuihin lähiöihin. Posket ovat lommolla, silmät verestävät ja äänessä kuuluu sadanviidenkymmenentuhannen tupakan käheys.

Näin ei ole käynyt Backstreet Boys -yhtyeelle, vaikka sen nuorinkin jäsen on jo ylittänyt 30 vuoden maagisen rajapyykin. Käyttääksemme jälleen Oscar Wilde -viittausta: jollakin ullakolla taatusti mätänee kovaa vauhtia vuonna 1995 ruotsalaisessa musiikkistudiossa räpsäisty BSB-yhteispotretti, niin hyvin säilyneiltä miekkoset yhä vaikuttavat.

Rolling Stone -lehden haastattelussa käväissyt ikuinen teinibändi pääsi kertomaan maailman kansoille ilouutisen: yhtye on jälleen koossa ja uusi levykin on ”75-prosenttisesti” valmis.

Backstreet Boys menetti vuonna 2006 yhden jäsenistään, kun Kevin Richardson lähti lätkimään. Männäjouluisen yhteiskonsertin jälkeen tuhlaajapoika päätti kuitenkin antaa yhtyeelle tilaisuuden. Paluu muonavahvuuteen sinetöitiin heinäkuussa 2012. Tosifanit voivat siis nyt perua tuolloiset mahdolliset itsemurhauhkauksensa.

Martin Treferen tuottamaa levyä purkitettiin aiemmin tänä vuonna Lontoossa. Vuonna 2013 ilmestyvän albumin teemoja bändi kuvailee hiukan entistä persoonallisemmiksi, mikä lienee yhtyeen jäsenille aivan uusi kokemus.

Howie D. selittää haastattelussa, että syykin hienoiseen kehittymiseen on selvä: ”Me olemme vanhentuneet. Monet meistä ovat isiä.”

Richardson kuvailee uutta musiikkia  hiukan ”indie-pop-rockiin” vivahtavaksi, mutta valaa oitis öljyä laineille vakuuttelemalla, että kyllä tuotannon silti edelleen tunnistaa aidoksi BSB:ksi.

Ja kun joulu tuli jo mainittua, ei kai tätäkään uutista voi päästää maailmalle ilman asiaankuuluvaa laulunpätkää. Morgan Taylor Reid ja Mika Guillory kirjoittivat yhdessä Howie D:n ja Nick Carterin kanssa unohtumattoman teoksen It’s Christmas Time Again, joka julkaistiin YouTubessa marraskuun puolella. Videon voi katsoa tästä:

Lisää luettavaa