Bad Seeds palaa helmikuussa, lupailee Nick Cave

10.09.2012

Nick Cave kertoi hyviä uutisia BBC 6:n haastattelussa.

Nick Cave vihjaili Bad Seeds -yhtyeensä tulevaisuudesta BBC:n haastattelussa, jossa mies käväisi yhteistyökumppaninsa John Hillcoatin kanssa. Cave on säveltänyt Warren Ellisin kanssa musiikin Hillcoatin tuoreimpaan ohjaustyöhön Laittomat (The Lawless), jota Cave on ollut myös kirjoittamassa. Laittomat tuli Suomen ensi-iltaan viime perjantaina.

Haastattelussa Cave kertoo, että Nick Cave and the Bad Seeds on jo äänittänyt viidennentoista studiolevynsä, joka julkaistaan vuoden 2013 puolella. Cave arvioi, että julkaisu ajoittuisi helmikuuhun, mutta albumin nimeä hän ei vielä suostu paljastamaan.

Bad Seedsin edellinen albumijulkaisu oli vuoden 2008 Dig, Lazarus, Dig!!!, jonka jälkeen Cave on julkaissut muun muassa Grindermanin toisen albumin. Uuden Bad Seeds -levyn Cave lupaa olevan ”kaunis, mutta hyvin erilainen kuin yhtyeen aiemmat balladilevyt”.

Nick Cave on ollut ohjaaja John Hillcoatin luottomies aina vuoden 1989 Ghosts… Of the Civil Dead -elokuvasta lähtien. Vuonna 2009 paljon huomiota sai Caven uskomaton soundtrack Hillcoatin lohduttomaan maailmanloppukuvaukseen The Road.

Lisää luettavaa