Bataclan-tragediasta inspiroitunutta ranskalaista elokuvaa ei sittenkään julkaista – uhrien perheiden protestit saivat tv-kanavan muuttamaan mieltään

Elokuvan oli tarkoitus kertoa terrorismi-iskun kehystämä rakkaustarina.

Eagles of Death Metal
Instagram-kuva Eagles of Death Metalin Pariisin keikalta.

Ranskalaisen elokuvan Ce Soir-Lá (”Se yö”) julkaisupäivä France 2 -tv-kanavalla on saanut peruutustuomion.

Elokuvan oli tarkoitus kertoa fiktiivinen tarina Eagles of Death Metal -bändin keikalla Bataclan-yökerhossa tapahtuneesta terrori-iskusta. Tarinan fokus ei ilmeisesti olisi niinkään joukkomurhassa, vaan sen keskellä tapahtuvasta rakkaustarinasta.

Nimenomaan tämä fokus sai ilmeisesti tragedian uhrien perheet takajaloilleen. Keikalla kuolleen miehen aviovaimo Claire Peltier käynnisti viime marraskuussa joukkoaddressin elokuvan julkaisun peruuttamiseksi, koska se olisi ”liian tuskallinen… kunnioituksesta niitä kohtaan, jotka menehtyivät ja loukkaantuivat.” Adressi on saanut tähän mennessä jo noin 37 tuhatta allekirjoitusta.

Tämä on nyt saanut France 2 -kanavan pyörtämään päätöksensä julkaista elokuva. Kanavan tiedotteen mukaan se siis vähintäänkin lykkää filmin julkaisupäivää:

”Elokuvaa vasta editoidaan, eikä kukaan kanavan johdosta ole vielä nähnyt sitä. France 2 on tehnyt päätöksen lykätä projektia siihen asti, kunnes tuotantotiimi on laajasti konsultoinut kaikkia uhrien järjestöjä.”

Kanavan fiktiosisällön johtaja Fanny Rondeau sanoo, että elokuvan tarkoitus ei ole rahastaa tragedialla.

”Sen idea ei lainkaan ole herutella hyökkäyksen kunnastuksella… Mutta uskon, että meillä ei myöskään pitäisi olla tabuja. Elokuva on yksi tapa puhua siitä, millainen maailmamme tänä päivänä on.”

Asiasta raportoi ensin Deadline-verkkosivusto.