Beastie Boysin Mike D ja Ad-Rock aikovat jatkaa musan tekemistä – äänittivät myös uutta levyä MCA:n kanssa

Mike D ja Ad-Rock vahvistivat, että he olivat äänittäneet vielä viime syksynä uutta Beastie Boys -materiaalia edesmenneen MCA:n kanssa.

Kuva: Wikimedia Commons

Hiphop-ryhmä Beastie Boysin Adam ”MCA” Yauch menehtyi toukokuun alussa syöpään 47-vuotiaana.

Jäljelle jääneet Beastiet, eli Michael ”Mike D” Diamond ja Adam ”Ad-Rock” Horowitz aikovat kuitenkin Rolling Stonen mukaan jatkaa musiikin tekemistä yhdessä ilman Yauchia, koska Yauch olisi vilpittömästi halunnut heidän jatkavan.

Diamondin ja Horowitzin mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että he tulisivat jatkossa enää käyttämään nimeä Beastie Boys.

Kaksikko kertoi haastattelussa, että he olivat äänittäneet yhdessä Yauchin kanssa uutta musiikkia vielä viime syksynä, Yauchin toiveesta.

Äänityssessioissa oli vielä epävarmaa, pystyisikö MCA äänittämään omia lauluosuuksiaan, mutta lopulta hän oli hoitanut ne loppuun huolimatta sairaudestaan. Mike D:n mukaan Yauch oli ”huijannut heitä kaikkein kauniimmalla tavalla” siitä, että hän olisi paranemassa ja saamassa niskaotetta syövästä.

I believed, up to the last week, that Adam was somehow coming back. But I wouldn’t trade that optimism for anything, because the other option is no fun”, sanoi mies haastiksessa.

Jos haluat muistella ja fiilistellä vielä MCA:ta, kannattaa lukea päätoimittajamme Teemu Fiilinin ansioitunut muistokirjoitus ja tsekata kokoelma parhaista MCA:n ohjaamista Beastie Boys -videoista täältä.