Biffy Clyro vastasi Nine Inch Nailsin hämmentäviin kusetusväitteisiin

05.09.2013

Voipi olla, että Mr. Reznorilla ottaa koville, kun bändi ei ole 2010-luvulla automaattisesti pääesiintyjäluokkaa. Tai sitten tämä on taas sitä Trentin kuulua mediastrategiaa.

Kuva: Warner (Biffy Clyro)

Uutisoimme taannoin Trent Reznorin twiiteistä, kun NIN-johtaja väitti Nine Inch Nailsin jälkeen Readingin pääesiintyjänä soittaneen Biffy Clyron sekä Readingin promoottoreiden kusettaneen häntä keikkahommissa. ”The lying promoter and the band following us (whoever the fuck they are) fucked us on our production”, kuuluu sanatarkka lainaus, miten tuon nyt sitten kääntääkään.

Nyt Biffy Clyro on vastannut väitteisiin. Australialaiselle Faster Louder -sivustolle puhunut skottibändi arvelee, että Reznoria vain kiukutti, kun NIN ei ollutkaan illan viimeinen bändi. ”I think he basically spat his dummy out”, Biffy Clyron Simon Neil kommentoi, miten tuon nyt sitten kääntääkään.

”Nine Inch Nails on valtava bändi, ja he ovat olleet pääesiintyjiä monilla festareilla vähän joka paikassa. Luulen, että heidän managerinsa kertoi Reznorille, etteivät he olekaan pääbändinä – herranen aika – ja hän päätti sitten purkaa kiukkunsa meihin”, Neil kuvailee.

Reading and Leeds -festivaaliparin johtaja Melvin Benn kommentoi tapausta jo aiemmin ja totesi, ettei Reznorin puheissa ole mitään perää. ”Heidän sopimuksensa ei muuttunut mitenkään sen allekirjoittamisen jälkeen”, Benn totesi NME:n mukaan.

Neilin mukaan Biffy Clyro joutui puremaan hammasta, etteivät muusikot olisi lähteneet mukaan julkiseen loanheittoon, mutta bändi päätti lopulta keskittyä show’hun. ”Halusin kuollakseni twiitata takaisin samana päivänä, mutta ajattelin lopulta: ’Jaa, et ehkä tiedä nyt keitä olemme, mutta takaan, että päivän päätteeksi tiedät tismalleen keitä olemme.'”

Lisää luettavaa