”Biisi ihmisten jakamasta ulkopuolisuuden kokemuksesta” – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla pari nostoa kappaleista.

NooaWanderer
Nooa-yhtyeen uutuus on tarttuvaa poppia, mutta painavalla sanalla. Se sana avautuu otsikossa, kappale kertoo ”ihmisten jakamasta ulkopuolisuuden kokemuksesta”, tai kuten yhtyeen solisti Noora Salmi kuvailee:

”Siitä tulevaisuuskeskeisestä ajatuksesta, että aina pitäisi olla enemmän tai omistaa enemmän kuuluakseen joukkoon tai tullakseen hyväksytyksi.”

Biisissä melodia ja sanoitukset eivät varsinaisesti peilaudu keskenään ja se on varsin piristävää.

Joensuu 1685Sweet Savior

Joensuu 1685 ilmestyi Öb-albumi, jolta on nosteltu biisejä myös tälle samaiselle listalle. Sweet Savior on ennen julkaisematon levyraita.

”Kun palasimme ÖB:n ääreen, saimme uudestaan upota virtaan, josta ammensimme ja edelleen ammennamme. On suurta kotiin paluun juhlaa ja täysin ainutlaatuista julkaista jotain näin pitkään mieliemme aallokossa hioutunutta ja antaa se vihdoin kuulijoille”, yhtye kommentoi tiedotteella.

Kuuntele paluujuhlaa soittolistalta.

Message FieldWagtail

Soit Se Silti -yhtiön rosterista löytyy mielenkiintoisia nimiä ja Message Field on yksi niistä. Vähän brittirokahtava Wagtail on harkitun harmoninen kokonaisuus ja lupaa tulevasta hyvää. Kyseessä on bändin toinen single tälle vuodelle, kaksi vuotta sitten yhtye julkaisi Transformer Hill -albumin.

Vain elämää -nostot:

MariskaPrinsessat tanssii tähtiin

Kansakuntamme kotisohville yhdistävä Vain elämää -ohjelma on alkanut ja siitä syystä näissä jutuissa on viikottainen Vain elämää -nosto. Ensimmäisellä kerralla listalle päätyi sekä Herra Ylpön että Mariskan kappaleet, joista jälkimmäistä perataan tässä hivenen läpi.

Ohjelmassa vietettiin ”Ressun päivää”, eli artistit versioivat Ressu Redfordin kappaleita. Mariskan kappalevalinta oli Prinsessa. Biisistä on leivottu elektroninen leikittely, jolla on mittaa peräti 7 minuuttia. Mariskan eteerinen tulkinta yhdistyy koleaan äänimaisemaan. Biisissä luotetaan tunnelmaan ja vähäeleisyyteen, joka upottaa kuulijan.

Muita muusikoita Vain elämää -ohjelman 11. kaudella ovat: Arja Koriseva, Vesku Jokinen, Jannika B, Stig sekä Reino Nordin.

Lisäksi listalta löytyy muun muassa Iisaa ja Egotrippiä.