Billboard hyljeksi tulokkaan jättihittiä ja heitti sen ulos listoiltaan – kantrilegenda asteli hätiin ja saattaa pelastaa tilanteen

Pelastaja nimeltä Billy Ray Cyrus.

Youtube

Lil Nas X vastaa yhdestä tämän hetken kuumimmista kantri- tai ainakin kantrivaikutteisista hiteistä Old town road.

Billboard ei kuitenkaan katso, että Lil Nas X olisi kantriartisti. Faktahan on se, että kappale sisältää rytmimusiikin-vaikutteita, mutta niin sisältää esimerkiksi kantritähti Kane Brownin tuotanto, jota nokkelimmat ovat jopa luonnehtineet kantrin Drakeksi.

Sosiaalisessa mediassa on herännyt spekulaatiota, että johtuuko Billboardin hyljeksintä siitä, miltä Lil Nas X näyttää. Afroamerikkalainen Lil Nas X ei näytä siltä, jota stereotyyppinen kantrilaulaja, edes vuonna 2019, voisi näyttää. Billboard on vastannut, että kappaleen poistaminen listoilta johtui kohtaamattomista kantristandardeista, eikä ulkoisista tekijöistä saati rasismista.

Biisi lensi siis ulos listoilta, mutta hätä ei ollut tämän näköinen. Tilanteen pelastajaksi saapui Suomessa todennäköisesti parhaiten Miley Cyrus isänä tunnettu Billy Ray Cyrus, joka toki kotimaassaan tunnetaan kantriosaamisestaan.

Billy Ray Cyrus niin sanotusti ”hyppäsi” kappaleen remixille mukaan ja antoi palaa ihan kunnolla. Billy Ray Cyrus laulaa kalliista kitarastaan, Fendin urheilurintaliiveistä ja Maserati-autosta.

Kappaletta on hehkutettu somessa ja Billy Rayn suoritusta on hehkutettu yhdeksi alkuvuoden kuumimmista säkeistöistä. Billy Ray Cyrus on kovan luokan kantritähti, joten tämä parissa päivässä viisi miljoonaa striimausta pelkästään Youtubessa nakuttanut remix-versio noussee listoille. Mahdollisesti Billy Ray saa Billboardin tunnustamaan kappaleen kantriksi. Esimerkiksi Yhdysvaltain iTunesissa biisi nousi välittömästi kantrilistan kärkeen. Listan kolmantena komeilee kappaleen alkuperäinen versio.

Yllätysvisiitti oli niin liikuttava, että Lil Nas X kertoi lähes itkeneensä. Biisiä ei hinkattu ikuisuutta vaan puserrettiin yhdessä illassa sisään ja ulos. Kuuntele kappale alta ja katso video kaksikon kohtaamisesta.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

i teared up a lil lol

Henkilön Lil Nas X (@lilnasx) jakama julkaisu