Blockfest-esiintyjä Young Thug pidätetty tappouhkauksesta, väitetään osallistuneen myös Lil Waynen murhayritykseen

16.07.2015

Tampereella 21.–22. elokuuta järjestettävä Blockfest-tapahtuma julkisti eilen uutena esiintyjänään hiphop-artisti Young Thugin, mutta nyt näyttääkin yhtäkkiä jo epävarmalta, pääseekö atlantalaisräppäri edes lainkaan matkustamaan Suomeen.

Poliisi nimittäin pidätti Young Thugin, oikealta nimeltään Jeffrey Lamar Williamsin, eilen Sandy Springsin kaupungissa Georgian osavaltiossa, sillä räppäristä oli etsintäkuulutus viime viikolla eräässä ostoskeskuksessa tapahtuneen välikohtauksen vuoksi.

Billboardin mukaan ostoskeskuksen vartijat joutuivat tuolloin saattamaan 22-vuotiaan artistin ulos ostarilta sen jälkeen, kun hän oli aiheuttanut häiriötä keskuksen alueella. Tilanteen yhteydessä Young Thugin syytetään uhanneen ampua yhtä vartijoista kasvoihin.

Ostoskeskusselkkauksen lisäksi Young Thungin nimi on nyt nostettu esiin yhtenä epäiltynä eräässä toisessakin vakavassa rikosjutussa.

Consequence of Soundin mukaan Young Thug on nimittäin yhdistetty myös huhtikuussa sattuneeseen ampumavälikohtaukseen, jonka kohteena oli kilpaileva hiphop-artisti Lil Wayne.

Lil Waynen kiertuebussia tulitti tuolloin tuntematon ampuja, joka myöhemmin tunnistettiin Young Thugin kiertuemanageri Jimmy Carltoniksi. Syyttäjän mukaan Carlton ei kuitenkaan toiminut yksin, vaan myös Young Thugin sekä Cash Money Records -yhtiön pomo Birdmanin epäillään olleen osallisina Waynen murhayrityksessä. Tämänhetkisten tietojen mukaan Young Thugia ja Birdmania vastaan ei kuitenkaan olla nostamassa syytteitä tapauksesta.

Young Thugin Blockfest-keikan kohtalo selvinnee myöhemmin, kun tappouhkaussyytteen käsittely alkaa. Keikkansa perunutta Kid Inkiä korvaamaan kiinnitetyn räppärin on määrä esiintyä tapahtumassa lauantaina 22. elokuuta.

Lisää luettavaa