Blockfest ilmoitti eturivin kiinnityksistä – tällaista on luvassa

Future, Burna Boy ja Octavian Suomeen.

Blockfest järjestetään ensi vuonna 20. ja 21. elokuuta Tampereen Ratinassa. Tänään festivaali tiedotti uusista kiinnityksistä – Future, Burna Boy ja Octavian saapuvat Suomeen.

Kyseessä on huippuluokan artistinippu, sillä Future on jo vuosikausia ollut yksi trap-musiikin merkittävimmistä tekijöistä, Burna Boy on afrobeatin supertaitaja ja Octavian nouseva brittinimi.

Burna Boy on julkaissut viisi albumia, joista viimeisimmän tänä vuonna. Twice As Tall -albumilla vierailee esimerkiksi Stormzy ja Chris Martin. Lisäksi Burna Boy on tehnyt yhteistyötä muun muassa Beyoncén, Sam Smithin ja Pop Smoken kanssa. Muusikko tekee tunnistettavaa lauluvetoista soundia rap-mausteilla ja on yksi afrobeatin merkittävimmistä nimistä.

Future on julkaissut urallaan 8 studioalbumia ja 16 mixtapea. Lisäksi hän on tehnyt eri artistien kanssa yhteensä 5 yhteislevyä. Omalla vahvasti autotunetetulla ja mumisevalla rap-tyylillään, Future, on saanut valtavan jalansijan modernissa rap-musiikissa ja on helposti yksi trap-musiikin tärkeimmistä suunnannäyttäjistä.

Tänä vuonna ilmestyi High Off Life -albumi, jolta löytyvä Life Is Good -kappale on artistin isoin hitti, kaupallisessa mielessä. Tammikuussa julkaistua musiikkivideota on katsottu Youtubessa jo yli miljardi kertaa ja Spotifyssa se hätyyttelee 600 miljoonaan striimauksen rajapyykkiä. Artistin suosio rakentuu kuitenkin erinäisten mixtape-hittien pohjalle ja suosiota ovat vahvistaneet virallisemmat albumijulkaisut.

Octavian on kovassa nosteessa oleva brittinimi, joka edustaa uutta aaltoa. Artisti on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Futuren, Gunnan ja Skeptan kanssa. Octavian on julkaissut urallaan kaksi levyä. Tänä vuonna hän on julkaissut nipun sinkkubiisejä, joista Papi Chulo on noussut valtavaan suosioon, erityisesti somepalvelu Tiktokin kautta. Kappale on samalla hyvä osoitus artistin osaamisesta.

Tuoreita kotimaisia kiinnityksiä ovat Eevil Stöö, Shrty ja Pihlaja. Lisäksi artistikaartiin on kiinnitetty jo muun muassa Denzel Curry ja Polo G.