Bowie ja Björk suomalaisen kuvaamana ja Keith Haringin julisteita Tampereelle

Tampere-talon näyttelyissä rockvalokuvia, katutaidejulisteita sekä Ukkeli-hahmo ja Bogus-possu.

22.04.2021

Tampere-talolla nähdään tulevana kesänä kolmen eri näyttelyn kokonaisuus. Näyttelyissä nähdään tunnetun yhdysvaltalaisen katutaiteilija Keith Haringin, valokuvaajalegenda Ilpo Muston sekä kotimaisen modernin taiteen kaksikon Teemu Keisterin ja Nikolo Kerimovin teoksia.

Näyttelyiden teemat tukevat toisiaan ja esittelevät monipuolisesti populaaritaiteen monia puolia. Näyttelyt ovat avoinna 22.6.–15.8. Tarkemmat aukioloajat tulevat julki kevään aikana.

Keith Haring oli yhdysvaltalainen katutaiteilija, joka tuli tunnetuksi New Yorkin metroon tekemistään graffiteista. Hän yhdisti hiphop-kulttuurin poptaiteeseen ainutlaatuisella tavalla. Hän otti teoksissaan kantaa Etelä-Afrikassa harjoitettuun rotuerottelupolitiikkaan sekä levitti teoksillaan aids-tietoisuutta.

Keith Haringin julistetaidetta esillä on yhteensä yli 100 teosta.

Ilpo Musto on valokuvaaja ja toimittaja, joka on tallentanut rock- ja popmusiikin maailmantähtiä pääosin Lontoossa yli 50 vuotta. Muston ottamia kuvia on julkaistu ympäri maailmaa ja niitä on käytetty kansikuvina yli sadassa musiikkilehdessä.

Kuva: Ilpo Musto / Tampere-talo.

Muston London Calling -näyttely koostuu tunnettujen artistien valokuvista. Nähtävillä on muun muassa 1970-luvulta David Bowie, Led Zeppelin ja Hurriganes. Esillä on myös muiden tunnettujen artistien, kuten esimerkiksi Björkin, valokuvia 1980- ja 1990-luvuilta.

Teemu Keisteri ja Nikolo Kerimov ovat kuvataiteilijoita, jotka ottavat kantaa yhteiskunnan tilaan omilla hahmoillaan. Keisteri tunnetaan Ukkeli-hahmostaan ja Kerimov puolestaan Bogus-possusta. Heidän näyttelynsä on nähtävillä Tampere-talon Talvipuutarhassa.

Lisää luettavaa