Bowie-kantinen Rumba ilmestyy huomenna – mukana myös Eevil Stöö, PJ Harvey, Mira Luoti, Evelina, Hexvessel, Lemmy ja paljon muuta!

18.02.2016

Vuoden ensimmäinen Rumba ilmestyy huomenna 19. helmikuuta.

Kannessa komeilee Blackstar-albumillaan jäähyväiset jättänyt David Bowie. Jose Riikonen vie lukijan keskelle Blackstarin syntyprosessia. Luvassa on valaiseva ja koskettava artikkeli ajan valumisesta tiimalasissa.

PJ Harvey saapuu kesällä Sideways-festivaalille. Samuli Knuuti paneutuu kameleonttimaisen artistin monipuoliseen uraan; kuinka Harvey on kehittynyt maaseudun mellakkatytöstä valtavirran viettelyksille altistumisen kautta korkkaamattomia hankia tarpomaan, ja onnistuu edelleen olla täynnä yllätyksiä.

Vuosi 2015 on jäänyt taakse, mutta mitä otimme mukaan siitä? Sitä pohdimme levyesseissä, joiden aiheina ovat Grimes, Sanni, Chisu, Paperi T ja Kendrick Lamar.

Harvinaisessa Eevil Stöö haastattelussa listaykkösräppäri vie Mervi Vuorelan suosikkipaikkaansa: Internetiin! Luvassa ajatuksia kommandopipon sisältä ja webcam-kuvia aamuyön synkiltä tunneilta.

Evelina_Rumba_1

Eevil Stöön ja lukuisten muiden räppäreiden kanssa levyttänyt, kotimaisen urbaanin rytmimusiikin kuumin nimi Evelina kertoo miten biisit syntyvät. Haastattelussa pohditaan myös onko pitkäsoitto tullut formaattina tiensä päähän.

Bowien lisäksi myös toinen legenda, Lemmy Kilmister, menehtyi lehden numeroiden välissä. Perttu Häkkinen asettaa Motöhead-ikonin historian Jeesuksen sandaaleihin.

Svart julkaisee sarjan vuosikymmenten takaisia suomalaisia rock- ja jazztaltiointeja Wigwamista Tasavallan Presidentin kautta Taivaanvuoheen. Jussi Karjalainen kertoo haastattelussa kuinka kansitaide syntyy ja miten sillä puhalletaan uusi elämä arkistoista kaivetulle äänitaiteelle.

Haastatteluissa lisäksi muun muassa Mira Luoti, Hexvessel ja Liima. Eikä unohdeta Tomi Palsan valokuvia, perusteellisia levyarvioita, Black Peiderin sarjakuvaa, Nisse Mannerheimia, hittikarusellia tai muita vakiopalstoja!

Rumba 1/2016 postilaatikoissa ja lehtipisteissä 19. helmikuuta!

Lisää luettavaa