Brian Johnson toiveikkaana AC/DC-jatkosta: ”Kuulolaitteeni todella toimii”

04.06.2016

Samalla kun Axl/DC-kokoonpano jatkaa sekavia tunteita herättänyttä Rock or Bust -maailmankiertuettaan, laulaja Brian Johnson taistelee mahdollista kuuroutumistaan vastaan. Nyt Johnson uskoo saaneensa vastauksen ongelmaansa.

Kun laulajan kuuroutumisvaara tuli julki, Asius Technologies -yhtiö ilmoitti tietävänsä, mitä Johnson tarvitsee: heidän kehittämänsä ADEL-erikoiskuulolaitteen. Johnson päätyi testaamaan laitetta, ja kommentoi nyt niiden tehokkuutta Facebook-päivityksessä.

“Ne todella toimivat! Sitä ei voi kiistää”, Johnson sanoi.

“Olin todella hämmästynyt ja liikuttunut, että pystyin kuulemaan musiikkia niin kuin en ole enää vuosiin kuullut. En malta odottaa, että laitteesta tehdään miniatyyrimalli, jotta voin käyttää sitä jokapäiväisessä elämässä: normaalissa kommunikaatiossa, äänekkäässä ravintolassa ja lopulta live-esiintymisissä.”

Laitteen kehittäjä, kuulospesialisti Stephen Ambrose keksi vastaavanlaisen langattoman kuulolaitteen 40 vuotta sitten. Hän huomasi, että laite kuitenkin vahingoitti pitkäaikaiskäyttäjien kuuloa entisestään, ja lopetti niiden valmistuksen. Nyt vuosien tutkimukset ovat tuoneet uuden version, jossa tätä ongelmaa ei ole.

Johnson kuuli Abrosen keksinnöstä, kun Abrose julkaisi YouTubessa avoimen kirjeen laulajalle kuultuaan tämän kuuroutumistilanteesta. Avoin kirje löytyy alta.

Asiasta uutisoi muun muassa TeamRock.

Lisää luettavaa