Brian May on aivan pähkinöissä esitellessään yksityiskohtaisesti uuden Queen-Monopolin – ”Tätä tehtiin kuin albumia. Toivottavasti tätä pelatessa tuntee itse olevansa kiertueella”

Klassikkopelin Queen-versiossa ei olla talokaupoilla vaan keikkarundilla.

Queen monopoli Brian May

Brian May on Monopolin lumoissa. Hän julkaisi esittelyvideon uudesta Queen-Monopolista, joka tulee kauppoihin 23. kesäkuuta. Kyseessä ei ole lyhyt vauhdikas mainostraileri, vaan 18 minuutin yksityiskohtainen selonteko. Samalla se on kitaristin ja lautapelin välinen rakkaustarina.

May työryhmineen on tehnyt peliä yli vuoden, joten hän on todella päässyt uppoutumaan sen maailmaan. Kitaristi vertaakin pelintekoprosessia albumiäänityksiin.

Peli on siis Queen-aiheinen Monopoli. May on videolla innoissaan siitä, että heidän pelinsä eroaa alkuperäisestä melko paljon. Videon edetessä kuitenkin ilmenee, että peli on säännöiltään ja pelitavaltaan sama kuin alkuperäinen Monopoli – sisällöt on vain otettu Queenin keikkamuistoista.

May toivoo, että lautapeliä pelatessa tuntuisi, kuin olisi itse paikan päällä kokemassa tilanteita kuin Queen aikanaan. Tämän vuoksi pelilaudan keskellä on livekuva bändistä.

”Halusin, että pelaaminen todella tuntuu kuin livekeikalla ja kiertueella olemiselta. Sinulla on bändisi, kiertue, ja ura. Kaikki oikeassa elämässä tapahtuneet saavutukset voivat nyt sattua sinulle. Samat onnistumiset, samat haasteet”, May kertoo.

Kaupunginosien sijaan pelissä ostetaan keikkapaikkoja, joissa Queen on soittanut. Talojen tilalle ostetaan kaijutinbokseja, hotelleina toimii Queenin keikkalavan takakoriste, ”valon ellipsis”. Neljä boksia ostettuaan niiden päälle asetetaan lavakoriste hotellin merkiksi, alkuperäisen tyyliin.

Pelinappuloina toimii muun muassa Mayn kitara, News of the World -levynkannen robotti, ja I Want to Break Free -musiikkivideolla nähty Hoover-imuri.

”Rakastan näitä nappuloita. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on radio, joka symboloi Radio Gagaa.”

May on todella tohkeissaan ja pelin lumoissa. Kun talot, hotellit ja pelinappulat on esitelty, hän jo hehkuttaa, ”ja täällä on hyvät ihmiset vielä lisää tavaraa, nimittäin rahaa”.

Alkuperäisversion Korkeavuorenkatua vastaava halvin tontti, eli nyt keikkapaikka, on Briteissä oleva Imperial college. Erottajan tilalla on Wembley Stadium.

Sattuma on nimeltään A Kind of Magic, yhteismaa on In the Lap of the Gods, Queenin kappaleiden mukaisesti. Molempien funktiot ovat samat kuin alkuperäisessä, esimerkiksi ”maksa lavan sähköviasta 50”, ”levysi menestyy, saat 200” tai ”mene suoraan Wembley Stadiumille”.

”Kun alkuperäisessä joudutaan joskus maksamaan talojen kunnossapidosta, tässä pelissä maksetaankin lavakorjauksesta”, May kertoo innostuneena.

Sähkölaitos ja vesijohtolaitos ovat valo- ja äänifirmoja. Asemien tilalla on bändin maailmanlaajuisia hittejä.

”Meillä on täällä Another One Bites the Dust, We Will Rock You, Radio Gaga ja eräs pieni laulu nimeltä Bohemian Rhapsody”, May esittelee.

Mayn mielestä alkuperäisessä ja Queen-versiossa tavoitellaan eri asioita.

”Alkuperäisessä pelissä kaikki on kyse rahan hankkimisesta. Tässä on kyseessä enemmänkin työsi hedelmistä, kuten Freddie tapasi sanoa, kun häneltä kysyttiin varallisuudesta: ’Pidän rikastumisesta, koska se kertoo, että moni ihminen pitää siitä, mitä teen'”, hän selventää.

Queen-Monopolissa rahan tienaaminen on siis myös moraalisesti oikein.

”Toivottavasti tämä tarjoaa melkein yhtä hauskoja hetkiä kuin Queen-albumin kuunteleminen”, May ynnää.

Näet videon alta. Voit ennakkotilata 35 euroa maksavan pelin täältä.