Britney Spears haluaa vapaaksi isänsä ikeestä: ”Haluan elämäni takaisin”

Britney haluaa päättää itse asioistaan.

AOP

Britney Spears on ollut isänsä Jamie Spearsin holhouksen alaisena aina vuodesta 2008 lähtien.

Asiaa käsitellään nyt oikeudessa. Puhelinkuulemisessa oikeudelle Spears sanoi viime yönä Suomen aikaa, että haluaa holhouksen päättyvän. Vuonna 2019 hänen isänsä astui hetkeksi syrjään holhoajan paikalta terveysongelmien takia. ja Jodi Montgomery otti hänen paikkansa. Mongomery on tuomioistuimen nimeämä ammattilainen.

Tällä hetkellä Britneyn isä hoitaa tämän raha-asioita ja huolehtii hänen taloudenpidostaan yhdessä varainhoitoyhtiö Bessemer Trustin kanssa.

Spears kertoi tilanteestaan tuomioistuimelle 24 minuutin ajan. Hän syytti isäänsä muun muassa taloudellisesta hyväksikäytöstä ja henkisestä kidutuksesta.

”Olen väittänyt koko ajan olevani ok asian kanssa ja onnellinen. Se on valetta. Yritin vakuutella itselleni kaiken olevan hyvin, kunhan vain toistelisin sitä itselleni tarpeeksi. En ole onnellinen. En saa nukuttua. Olen niin vihainen, että se saa minut sekaisin. Olen masentunut. Itken joka päivä. Haluan saada päättää omista asioistani.”

Spears vertasi olojaan ihmiseen, joka on pakotettu seksityöhön. Spearsin mukaan hänen isänsä pakotti hänet töihin joka päivä ilman minkäänlaisia taukoja, ilman minkäänlaista huolta lapsensa hyvinvoinnista tai terveydestä. Spearsin mukaan hänen isänsä otti hänen passinsa, pankki- ja luottokorttinsa ja puhelimensa pois, jottei Britney voinut olla kontaktissa ulkomaailman kanssa.