Brittidokumentti päästää sinut tunniksi David Bowien Ziggy Stardust -klassikon kulisseihin

David Bowien legenda elää, vaikka mies on likimain kadonnut julkisuudesta.

Vuoden 1972 The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars -klassikkolevyn uusintaversio näki päivänvalon kesäkuun alussa, ja nyt YouTubessa tarjoillaan tunnin mittainen dokumentti albumin tekemisestä. Jarvis Cockerin lukemassa ja BBC4:n tuottamassa dokkarissa nähdään kuvamateriaalia paitsi D.A. Pennebakerin alkuperäisestä Ziggy-dokumentista vuodelta 1973 myös arkistomateriaalia ja muuta erikoista.

Vaan saako David Bowien diskografia vielä uusia lukuja? Saapa nähdä. Bowien Starman-elämänkerran kirjoittanut Paul Trynka kommentoi viime vuonna, ettei Bowien paluu ole hänen mielestään kovinkaan todennäköistä.

Bowien edellinen studioalbumi Reality julkaistiin vuonna 2003, ja herran viimeisin kiertue päättyi vuotta myöhemmin. Myöhemmin Bowiesta on saatu elonmerkkejä lähinnä levyvierailujen ja livelevyjen muodossa. Esimerkiksi vuonna 2006 Bowie teki hienon cameon brittikoomikko Ricky Gervaisin komediasarjassa Extras, jossa hän esitti jaksoa varten tekemänsä pilabiisinkin (tämän unohtumattoman hetken voit katsoa tästä).