Bruce Springsteen peruu keikan Pohjois-Carolinassa – vetosi seksuaalivähemmistöjä syrjivään ”kylpyhuonelakiin”

09.04.2016

Bruce Springsteen ilmoitti eilen, ettei hän esiinny Pohjois-Carolinan Greensborossa The River -kiertueellaan. Pomo vetosi osavaltion uuteen “anti-seksuaalivähemmistölakiin”.

Pohjois-Carolinan uusi laki velvoittaa ihmisiä käyttämään julkisia vessoja biologisen sukupuolensa mukaan. Ilmeisesti osavaltiossa on huokunut negatiivinen asenne seksuaalivähemmistöjä kohtaan jo pitkään. Kylpyhuonelakina tunnettu säädös syrjii transsukupuolisten ihmisten asemaa.

Springsteen kertoi asiasta tiedotteessaan:

“Kuten tiedätte, minun oli tarkoitus esiintyä Greensborossa Pohjois-Carolinassa 10 huhtikuuta. Kuten myös tiedätte, osavaltio hyväksyi juuri HB2-lain, joka määrittelee, mitä vessoja ihmisten on käytettävä. Laki myös hyökkää LGBT-kansalaisia vastaan, ja mahdollistaa heidän ihmisoikeuksiensa riistämisen työpaikoilla.

Mikään muu ihmisryhmä Pohjois-Carolinassa ei kohtaa samanlaista taakkaa. Tämän takana ovat ihmiset, jotka eivät kestä kehitystä, minkä maamme on tehnyt tasa-arvoisten ihmisoikeuksien puolesta. Tällä hetkellä osavaltiossa on paljon ryhmiä, jotka ajavat kehitystä negatiivisempaan.

Nyt meidän on aika osoittaa solidaarisuutta näille vapaustaistelijoille. Nöyrimmät pahoittelut faneillemme, mutta joudumme perumaan keikkamme. Jotkut asiat ovat tärkeämpiä kuin rock-konsertit, ja tämä taistelu vapautta vastaan on yksi niistä. Haluan korottaa ääneni vastustaakseni niitä, jotka jatkavat viemästä meitä taaksepäin, ei eteenpäin.”

Lippujen hinta palautetaan ostajille. Springsteenin ja E Street Bandin kiertue juhlii vuoden 1980 The River -klassikkoalbumia. Asiasta uutisoi NME.

Kuuntele The River -albumi alta.

Lisää luettavaa