Cavallini & Shrty julkaisivat uransa parhaimman tuotoksen

Debyyttialbumi nyt ulkona.

Kirjoitimme Cavallini & Shrtysta ensimmäisen kerran, kun he julkaisivat musiikkivideon Onks sul muut? -kappaleelle. Vielä tuolloin duo oli ilman levy-yhtiötä, mutta se muuttui pian. Monsp kiinnitti kaksikon ja pian julkaistiin oivallinen Afro finska -ep, jolta löytyi myös edellä mainittu kappale.

Vuonna 2018 ilmestynyt ep esitteli afrobeatia ja räppiä yhdistelevän kaksikon potentiaalin ja pian heidät kiinnitettiin PME Recordsille. Vielä samana vuonna julkaistiin toinen ep, Vaihost sisää.

Ep toi duolle lisää näkyvyyttä, mutta siitä huolimatta vuosi 2019 oli kaksikon osalta paljon hiljaisempi. Sinkkuja julkaistiin vain yksi, JVG:n vierailulla vauhditettu Hyvä päivä. Lisäksi Cavallini & Shrty vierailivat PME:n Volume-mixtapella.

Kenties syy hieman hiljaiseen vuoteen oli siinä, että kaksikko julkaisi nyt debyyttinsä. 10/10 -albumin liitosinglenä julkaistiin 16v-yhteiskappale Gettomasan kanssa. Biisejä albumilla on vain 7.

Kyseessä on selkeästi kaksikon vahvin kokonaisuus. Ominaisinta albumissa on, että suorittaminen vaikuttaa varsin helpolta. Hovituottajaksi tituleeratun Lameboyn tuotanto on tunnistettavaa ja kappaleissa on vaihtuvuutta.

Kaksikon kohdalla on aiemmin voinut tottua kesäisempään soundiin, mutta nyt on paljon muutakin.

Esimerkkinä kylmän kolkko Amsterdam. Tarttuva, mutta vähäeleinen biisi kertoo räppärien vaiherikkaasta elämässä. Kelläpä ei olisi joskus käynyt niin, että nukahtaisi Helsingissä ja heräisi Amsterdamissa? Kappaleessa voi havaita koodikieltä.

Vastaavaa meininkiä kuullaan levyn päättävällä Koka-kappaleella, joka on brittituottaja Jxssinin kädenjälkeä. Pelkkä biisin nimi kertonee mistä pohjimmiltaan kappaleessa on kyse.

Vastaavaa katuelämätematiikkaa kuullaan läpi levyn, eikä sen väitetä olleen pelkkää ruusuilla tanssimista. Liian vakavaa ei kuitenkaan ole. Tiedotteella kerrotaan, että levyn tekeminen on ollut heidän ”lempiprojekti”. Lisäksi levyn nimeä avataan hyvin itsevarmasti:

”Jokainen melodia ja verse on 10/10!”

Tsekkaa alta 16v, Amsterdam ja Koka. Koko levy löytyy suoratoistopalveluista.