Cheek ja Jukka Poika löivät hynttyyt yhteen lateksipitoisen kesäloman puolesta

24.05.2013

Vuosittain toistuva Yleisradion ja Punaisen Ristin mukahauska kuminrullauskampanja saa tänä kesänä vetoapua yllättävältä aisaparilta.

Kuvat: Cheek & Suomen Musiikki

Yleisradion nuortentoimituksella oli vielä ysärillä kimurantti ongelma: poliittisesti ohjatun mediaviraston profiili oli ankea ja opettajamainen eikä tavoiteyleisö oikein jaksanut lähteä mukaan toivotalkoisiin. Entinen viestintämonopoli menetti yleisöjään paikallisradioille.

Vuonna 1996 Yleisradion silloinen nuortenkanava keksi, että paras tapa yhdistää pyhä tehtävä valistusaparaattina ja kerätä uusia korvapareja transistoriradioiden ääreen oli seksi. Yleisradio sai mukaan Punaisen Ristin ja aloitti tarmokkaan ja epäilemättä tarpeellisen ehkäisyneuvonnan.

Kesäkumeja on nyt jaettu tolkuttoman hassuttelun ja ärsyttävien teemabiisien merkeissä jo seitsemäntoista vuotta. Se on pitkä aika ihmisen elämässä. Tuona rakkauden kesänä ’96 alkuunpannut lapsetkin ovat jo rivakkaa vauhtia ylittämässä suojaikärajaa.

Tänä vuonna – näin kertoo Ylex – kondomikampanjan kohde on Jossu.

Jossusta on tehty vain harvoja lauluja. Tunnetuin on Taikapeilin hittikappale vuodelta 1994. Asiaan saadaan viimein kipeästi kaivattu täydennys, kun puikkoihin käyvät Vain elämää -sarjasta tuttu Cheek sekä tämän vuoden Vain elämää -sarjasta tutuksi tuleva Jukka Poika.

Kaksikko ei ole ennen tehnyt yhteistuotantoja, mutta henki on hyvä. Suomen kansalla on lupa odottaa teiniraskauksien määrän kääntyvän räjähtään laskuun vuoden 2013 tilastomerkinnöissä. Ylex:n haastattelussa kappaleen todetaankin lähteneen ”rullaamaan eteenpäin kuin itsestään”, mikä vaikuttaa hyvältä enteeltä.

Yleisradio ei ole vielä paljastanut uutta kesäkumibiisiä kuulijakunnalleen, vaan heruttelee vielä viikon. Jossu pärähtää eetteriin perjantaina 31.5. ja teokseen sommiteltu musiikkivideo nähdään päivää myöhemmin.

Odotellessa ei voi tehdä siis muuta kuin kuunnella DUO-yhtyeen viimevuotista kondomirallatusta Panisin ja miettiä, miltä se kuulostaisi rap- ja reggaeversiona.

Lisää luettavaa