Children of Bodom julkaisi uuden singlen, nyt kriitikot sanovat siitä sanottavansa

29.04.2013

Children of Bodom antoi viime viikolla esimakua 6. kesäkuuta julkaistavasta Halo of Blood -albumistaan. Rumban kriitikkoraati kuunteli Transference-singlen ja pohti, mitä siitä nyt oikein sai irti.

Kuva: Jarmo Katila

”Biisi voisi hyvin olla Follow the Reaperilt’ (2000), eli peräpeiliin vilkuillaan melodisemmissa merkeissä. Transference ei ole Bodom-repertoaarissa tajuntaa räjäyttävä tekele, mutta antaa osviittaa bändin tämänhetkisestä tyylistä, joka ammentaa pääasiassa pohjoismaisesta äänikartastosta eikä niinkään jenkkiläisestä, kuten moni aiempi levy. Halo of Bloodilla on huomattavasti parempiakin kappaleita kuin tämä. Odottamisen arvoinen kiekko, ehdottomasti.”

– Markus Laakso

”Tuplabasari jauhaa puuduttavasti koko kappaleen keston, säkeistö on turboahdettua nykyheviä, kertosäkeen kitaramelodiasta tulee vaivaannuttava olo ja Laiho ähisee kuuma peruna suussa. Eli siis takuuvarmaa Children of Bodomia. Ei taida tulla allekirjoittaneesta fania vielä kahdeksannellakaan albumilla. On tästä hyvääkin sanottavaa: pahaenteinen alkuriffi on tyylikäs, ja c-osassa bändi malttaa hetken soittaa rauhassa.”

– Jukka Hätinen

”Ennakkokuuntelutietojen perusteella odotin raaempaa ja rankempaa Bodomia, mutta Transference kalskahtaakin hyvin perinnetietoiselta melodeath-Bodomilta. Kappale jää parin kolmen kuuntelun jälkeenkin peruspasseliksi kahden ja puolen tähden esitykseksi. Halo of Blood -albumista on puhuttu ennakkoon suht innokkain äänenpainoin, ja niiden puheiden perusteella olisi avaussingleltä odottanut virkeämpää otetta ja sähäkkyyttä. Mutta siitä kappale ainakin muistuttaa, että Alexi Laiholla olisi kitaroinnin lisäksi annettavaa black metal -kirkunan saralla.”

– Saku Schildt

Transferencesta ei ole virallista YouTube-videota, mutta kappaleesta voi kuunnella pätkän bändin kotisivuilta löytyvän iTunes-linkin avulla.

Lisää luettavaa