Children of Bodomin Janne Wirman sanoo asiansa suoraan: ”Spotify on paskaa”

02.09.2015

Bodomin kosketinsoittaja Janne Wirman puhuu oletettavasti aika monen muusikon suulla Sticks and Stones -sivuston haastattelussa. Yhtyeen tulevaa I Worship Chaos -albumia promotoinut Wirman kommentoi jutussa Spotifyn kaltaisia suoratoistopalveluja, jotka ovat ottaneet musiikkikentän hallintaansa.

”Spotifysta ei tule rahaa lainkaan. Ei yhtään. Se on silkkaa paskaa”, Wirman sanoo, kun haastattelija kysyi häneltä mielipidettä Spotifysta ja muista streamauspalveluista.

”Jos saisin itse päättää, biisejämme ei olisi Spotifyssa. Itse en edes käytä Spotifyta, minulla ei ole käyttäjätiliä. En pidä palvelusta, koska artistit eivät kostu siitä lainkaan”, hän jatkoi myöhemmin.

Wirman kertoo ostaneensa aiemmin musiikkia iTunesista, mutta sekin on hänen mielestään muuttunut kehnoksi. Vanha kunnon cd on lähinnä herran sydäntä, mutta ne vievät kotoa tilaa eikä levykauppojakaan enää Wirmanin mukaan oikein ole.

”Niinpä minulla ei ole paljoakaan tapoja saada nykyään uutta musiikkia. Koko musiikkibisnes on nyt oudossa tilassa. Suuri osa meidän toimeentuloamme on mennut. Albumimyyntiä ei enää ole. Nykytilanne on erittäin, erittäin fucked up.”

Bodomin Alexi Laiho pääsee ääneen perjantaina ilmestyvässä Rumbassa 4/15. I Worship Chaos julkaistaan 2. lokakuuta.

Lisää luettavaa