Cledos paljastaa uudella kappaleella korkean summan, jolla yhden Suomen suosituimmista artisteista saa keikalle

Uutta Cledosia.

10.04.2022

Cledos on julkaissut uuden kappaleen City yhdessä ruotsalaisen A36-räppärin kanssa. Samma Gamla Vanliga -hitillään Suomessa läpilyönyt ruotsalainen julkaisi biisistään myös ”suomiremixin”, jolla Cledos vieraili.

Cityllä kuullaan housahtavaa biittiä vähän keskieurooppalaisen räpin tapaan, joka sopii Cledosin rajoja rikkovalle ulosannille. A36 nivoutuu loistavasti biittiin, tuoden aitoa lisäarvoa kokonaisuuteen.

Viime aikoina suomiräpissä on julkaistu paljonkin eri tyylejä yhdistelevää materiaalia. Esimerkiksi Willianin Penelopen, JVG:n ja NCO:n Edamame-remixin, sekä Lewizkin ja kumppanien Uptown Baby -sinkun muodossa. Tähän viitaten alkaa olla kovinkin luonnollista, että vastaavia kieliyhdistelmiä kuullaan.

Sehän toki Cledosille sopii, sillä hän on aina ensimmäisestä Töis-sinkusta lähtien hallinnut sekä hyödyntänyt slangin ja lainasanojen monipuolisen käytön. Tälläkin kertaa Cledos tarjoilee kielitutkijoille ja faneilleen pohdittavaa.

Pääpiirteittäin sanoma on kuitenkin selvä: kun muusikko saapuu keikalle kaupunkiinsa, hän tekee siitä citynsä. Ainakin somevideoiden perusteella tämä tuntuu olevan totta: yleisöä riittää ja riehakasta sellaista.

Se tuntuu myös palkkapussissa, sillä artisti riimitteleekin kappaleellaan, kuinka tarvitaan ”kybä k”, jos haluaa nähdä hänet keikalla.

Näin ollen Cledos laskuttaa siis kymmenen tuhatta euroa per keikka, mitä voi pitää aivan mukavana liksana.

Biisistä julkaistiin Kaverikarimin ohjaama vahvoihin efekteihin luottava video. Alussa nähdään epilepsiavaroitus.

Kappaleen ovat tuottaneet Andrei Kipahti ja Jurek. Katso video alta.

YouTube video

Lisää luettavaa