Cledos tekee ihan mitä haluaa – siitä todisteena uusi mixtape

Jää vain mysteeriksi, että mitä Boboff tarkoittaa.

Eerika Leinonen

Cledos on yksi väriläiskistä suomiräpin saralla. Viime vuonna räjähtäen yleisön tietoisuuteen hypännyt Cledos julkaisi ensimmäisen mixtapensa. Kyseessä ei ole ensimmäinen pidempi julkaisu, vaan räppäriltä saatiin viime vuonna Alo ep.

Ainakin ensikuuntelun perusteella Boboff Tape vaikuttaa hyvin monipuoliselta tapaukselta, sitä tukevat ensisingleinä julkaistut Made In Italy ja Swipe.

Se mitä Boboff varsinaisesti tarkoittaa jää vähän hämäräksi. Cledosin kohdalla ”omat sanat” eivät tosin ole mikään uusi juttu. Boboff-termi pyörii kappaleidessa toisinaan ja ilmeisesti sillä on jotain tekemistä suuren/paksun kanssa. Eräässä kappaleessa Cledos mainitsee taskujen olevan täynnä seteleitä, joten mahdollisesti kyseessä on Cledosin tapa sanoa ”buli”, koska jossakin vaiheessa taskut ovat myös ”boboff”. Jäämme odottamaan vastauksia.

Vierailijakaarti mixtapella on hyvin mielenkiintoinen ja seitsemän kappaleen joukossa kuullaan yhteensä kuutta eri vierailijaa. Mielenkiintoisena lisänä kuullaan TheoFuegoa, joka toimii keikoilla Cledoksen hypettäjänä ja dj:nä. Muut vierailijat ovat Swipe-kappaleelta tutut Tippa, Gracias, MD$, Bizi ja Mikael Gabriel.

Kuuntele mixtape alta ja huuda bingo.