”Dave Chandler on loukannut jalkansa lievästi” – Saint Vitus ei ole perunut, mutta muutoksia Blowup-tapahtuman aikatauluissa

Lue myös Rumban tärpit.

12.10.2017

Kaksipäiväinen Blowup-klubifestivaali kokoaa doom-johdannaisen raskaan underground-musiikin ystävät Korjaamolle viikonloppuna. Tapahtuman järjestäjä kertoo Rumballe, että pääsylippuja on jäljellä enää kourallinen, joten osallistumispäätöksen kanssa ei kannata enää aikailla kauaa.

Uutisoimisen arvoinen asia on se, että lauantain aikataulua ja soittojärjestystä on muutettu. Doom-legenda Saint Vitusin oli määrä päättää festivaali, mutta yhtyeen esiintymistä on aikaistettu.

”Kitaristi Dave Chandler on loukannut jalkansa lievästi, ja toivoi saavansa enemmän lepoa, jotta voi antaa kaikkensa”, Blowupin Esa Valkeajärvi kommentoi.

Blowupin viimeisenä esiintyjänä nähdään kotimainen Spiritus Mortis, jonka riveissä laulaja Sami Hynninen jättää jäähyväisensä. Lauantain aloittaa PH kello 19.30, jonka jälkeen soittojärjestys on siis Domkraft, Noothgrush, Saint Vitus ja Spiritus Mortis. Tarkat soittoajat tulevat pian tapahtuman Facebook-sivulle.

Tapahtuman esiintyjäkattaus on mallia kova, enkä malta olla antamatta muutamaa tärppiä. Suomessa useita kertoja vierailleet Church of Misery ja Ufomammut ovat takuuvarmoja nimiä, mutta kehotan kääntämään katseet bändeihin, jotka eivät ole täällä aiemmin käyneet.

Perjantain ja koko tapahtuman korkkaava Phurpa on syy ilmestyä ajoissa paikalle. Luvassa ei ole keikka, ainakaan jos venäläisorkesterin johtajalta Alexey Teginiltä kysyy, vaan tantrinen rituaali. Phurpa tulkitsee tiibetiläisen bön-uskonnon samanistisia mantroja aggressiivisella voimalla. Nyt, jos koskaan, on oikea paikka käyttää kaikkien kaapubändien suosimaa rituaali-sanaa.

Lauantailta nostaisin Noothgrushin. Musiikillisesti kalifornialaisbändi on melko oppikirjaosastoa sludgen saralla, mutta yritetäänpä muistaa, ketkä ovat olleet kyseistä manuaalia kirjoittamassa. Ennen stoner-fuusioita ja psykedelia-seikkailuja sludge oli paskavellissä rypemistä ja maailmanmenoon katkeroitumista niin kokonaisvaltaisesti, että oman kielen nielaiseminen alkaa näyttäytyä valolta viemäriputken päässä.

Blowup 13.–14.10.2017 Helsingin Korjaamolla. Lisätiedot Facebookista.

Lisää luettavaa