Dave Lindholmin fanit, huomio! Nyt kannattaa suunnata Tampereelle erikoisnäyttelyyn

Dave-tavaraa esillä Tampereella.

Tampereen pääkirjasto Metson musiikkiosaston kuvanäyttely Sirkuksesta Holikongiin – ja edelleen tarjoaa näkymän Ralf Henrik ”Dave” Lindholmin laajaan musiikilliseen tuotantoon.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävän Daven ensimmäinen levytys on vuodelta 1971. Varsinainen läpimurto oli kuitenkin albumi Sirkus 1973. Vuonna 2020 Davelta ilmestyi tuplalevy, jolta löytyy muun muassa Holikong-niminen kappale. Seuraavan levyn on määrä ilmestyä maaliskuussa 2022, joten näyttelyn nimen täsmennys ”edelleen” on enemmän kuin paikallaan.

Näyttelyn kokoamisen on mahdollistanut lukuisten valokuvaajien joukko, joka on luovuttanut otoksiaan näyttelyn käyttöön. Keskeisinä niminä Davea kuvanneet Ben Furman, Risto Vuorimies, Pekka ”Moses” Soini, Petri Nuutinen ja Harri Hinkka. Mukana on otoksia myös yli kahdeltakymmeneltä muulta ammattilaiselta ja harrastajalta.

Näyttelyn punainen lanka on yli kuudenkymmenen musiikkialbumin vuosikymmeniä kestänyt jatkumo. Näyttelyssä nähdään runsaasti vedoksia ja kopioita levykansiin tarkoitetuista originaaliteoksista. Mukana on myös esimerkiksi julisteita, tiedotteita sekä kuvia livetilanteista.

Näyttely on Metson musiikkiosaston tiloissa avoinna yleisölle 1.3. – 30.4.2022 ja sinne on vapaa pääsy. Näyttelyn päätös on Dave Lindholmin perinteinen vapunaaton keikka Vastavirta-klubilla.

Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.

Lisää luettavaa