Dave Matthews Bandin viulisti syytteeseen ex-bänditoverin pitkäaikaisesta seksuaalisesta ahdistelusta – Boyd Tinsley ”ei enää bändin jäsen”

"Olemme sokissa näistä järkyttävistä syytöksistä, emmekä olleet niistä aiemmin tietoisia."

18.05.2018

Dave Matthews Bandin viulisti Boyd Tinsley on haastettu oikeuteen seksuaalisesta häirinnästä ja vihamielisen työilmapiirin luomisesta.

Oikeusjutun nosti trumpetinsoittaja James Frost-Winn, joka ystävystyi huomattavasti vanhemman Tinsleyn kanssa vuosia sitten, kun Frost-Winn itse oli 18-vuotias ja koditon. Tinsley otti Frost-Winnin siipiensä suojaan ja pidemmän päälle perusti heille yhteisen bändin nimeltä Crystal Garden.

Frost-Winn sanoo oikeusjutussa, että vuosien varrella Tinsleyn ystävyys muuttui seksuaalisväritteiseksi ahdisteluksi, joka kulminoitui konkreettisesti tilanteeseen, jossa Tinsley masturboi nukkuvan Frost-Winnin vieressä, toinen käsi nuoremman miehen takamuksella.

Pitkän artikkelin tapahtumien kulusta Frost-Winnin näkökulmasta voi lukea Consequence of Soundista.

Naimisissa oleva Tinsley jättäytyi ”perhe- ja terveyssyistä” Dave Matthews Bandista tauolle jo helmikuussa tänä vuonna. Tuolloin päätöstä pidettiin yleisesti väliaikaisena, mutta nyt bändi itse on sanonut Pitchfork-lehdelle, Boyd Tinsley ei enää ole bändin jäsen.

”Olemme sokissa näistä järkyttävistä syytöksistä, emmekä olleet niistä aiemmin tietoisia.”

Lisää luettavaa