Dave Matthews Bandin viulisti syytteeseen ex-bänditoverin pitkäaikaisesta seksuaalisesta ahdistelusta – Boyd Tinsley ”ei enää bändin jäsen”

"Olemme sokissa näistä järkyttävistä syytöksistä, emmekä olleet niistä aiemmin tietoisia."

Kuva: Nan Palmero

Dave Matthews Bandin viulisti Boyd Tinsley on haastettu oikeuteen seksuaalisesta häirinnästä ja vihamielisen työilmapiirin luomisesta.

Oikeusjutun nosti trumpetinsoittaja James Frost-Winn, joka ystävystyi huomattavasti vanhemman Tinsleyn kanssa vuosia sitten, kun Frost-Winn itse oli 18-vuotias ja koditon. Tinsley otti Frost-Winnin siipiensä suojaan ja pidemmän päälle perusti heille yhteisen bändin nimeltä Crystal Garden.

Frost-Winn sanoo oikeusjutussa, että vuosien varrella Tinsleyn ystävyys muuttui seksuaalisväritteiseksi ahdisteluksi, joka kulminoitui konkreettisesti tilanteeseen, jossa Tinsley masturboi nukkuvan Frost-Winnin vieressä, toinen käsi nuoremman miehen takamuksella.

Pitkän artikkelin tapahtumien kulusta Frost-Winnin näkökulmasta voi lukea Consequence of Soundista.

Naimisissa oleva Tinsley jättäytyi ”perhe- ja terveyssyistä” Dave Matthews Bandista tauolle jo helmikuussa tänä vuonna. Tuolloin päätöstä pidettiin yleisesti väliaikaisena, mutta nyt bändi itse on sanonut Pitchfork-lehdelle, Boyd Tinsley ei enää ole bändin jäsen.

”Olemme sokissa näistä järkyttävistä syytöksistä, emmekä olleet niistä aiemmin tietoisia.”