David Lynchin elokuvista tunnettu laulaja Julee Cruise on kuollut

Julee Cruise on poissa.

Muun muassa David Lynchin elokuvista tunnettu Julee Cruise on kuollut. Cruise oli kuollessaan 65-vuotias.

Asiasta kertoi Cruisen aviomies Edward Grinnan Facebookissa.

”Hän poistui tästä todellisuudesta kuten halusi. Hän on nyt löytänyt rauhan – soitin hänelle (B-52’s-yhtyeen) kappaletta Roam hänen poistuessaan. Nyt hän vaeltaa ikuisesti. Lepää rauhassa, rakkaani.”

Vuonna 2018 Cruise kertoi sairastavansa vakavaa SLE-autoimmuunitautia, joka aiheutti kovaa kipua ja vaikeutti liikkumista.

Cruisen tunnetuin kappale on Falling, jonka Angelo Badalamentin säveltämä instrumentaaliversio tuli tunnetuksi Twin Peaks -sarjan tunnusmusiikkina. Lynch kirjoitti kappaleeseen sanat, jotka Cruise sitten lauloi tunnistettavaan tyyliinsä.

Cruise teki ensimmäisen kerran yhteistyötä Lynchin kanssa vuonna 1986 Lynchin elokuvaan Blue Velvet. Hän vieraili myös alkuperäisessä Twin Peaks -sarjassa sekä sarjan uudessa tulemisessa vuonna 2017. Hänet voi nähdä myös Twin Peaks: Fire Walk With Me -elokuvassa.

Urallaan hän julkaisi neljä albumia. Etenkin ensimmäistä levyä, vuonna 1989 ilmestynyttä Floating into the Nightia pidetään ansaitusti eteerisen dream popin ja jazzin mestariteoksena.

Katso alta Cruisen suurimpaan hittiin tehty video ja mieletön, mieletön liveversio The World Spins -kappaleesta vuodelta 2010.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa